PRIMĂRIA SLOBOZIA

30666 Vizualizări
Slobozia
Tip: Comuna
Adresa: Giurgiului, nr. 693(Cod poștal: 087210), Județ: Giurgiu,Romania
Cuvântul primarului

"Doresc să vă urez un călduros bun venit în comuna Slobozia, unde veți găsi lucruri și activități utile, despre activitatea administrației locale și lucruri interesante despre comună, în general. 
Sunt convins că localitatea noastră vă oferă o imagine cuprinzătoare despre diversitatea activităților care au loc în acest spațiu minunat numit Slobozia. Un loc care se dorește tot mai prosper și mai modern, care este într-o continuă dezvoltare, dezvoltare pe care noi o sprijinim. Vizitând comuna noastră, vă așteptăm să ne cunoașteți, să ne întelegeți, să ne fiți alături, să ne amintim împreună trecutul, plănuind viitorul, sub semnul împlinirilor și realizărilor prezente. Porind de la ideea că într-o societate deschisă și democratică, administrația există pentru a servi cetățenii, pentru a oferi pe de o parte transparență totală și facilitarea accesului către autoritățile locale cetățenilor comunei, iar pe de altă parte de a ne face cunoscuți și de a atrage atenția oamenilor de pretutindeni asupra acestui loc deosebit.
Proiectele pe care le-am intreprins până acum și cele viitoare sunt făcute pentru a îmbunătăți viața locuitorilor comunei. Datorită faptului că m-ați sprijinit atunci când a fost nevoie și pentru că realizați ce presupune alinierea cu zonele dezvoltate, vreau să vă multumesc și să vă asigur că ne vom bucura împreună de fiecare proiect finalizat
Vă aștept alături de mine!"

Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar: Gheonu Florin Iulian
Viceprimar:
Secretar General: Voiculescu Emilia
Contabil: Ciochir Florentina

  • Suprafață: 3336 ha
  • Intravilan: 297 ha
  • Extravilan: 3219 ha
  • Populație: 2323
  • Gospodării: 940
  • Nr. locuințe: 917
  • Nr. grădinițe: 1
  • Nr. școli: 1
Așezarea geografică:

Comuna se află la marginea sudică a județului, pe malul stâng al Dunării, la granița cu regiunea Ruse din Bulgaria, la vest de Municipiul Giurgiu. Este străbătută de șoseaua națională DN5C (Șos. Giurgiului), care leagă Giurgiu de Zimnicea.
Cea mai veche știre despre numele actual al comunei (în varianta turcească Islobizia) este consemnată în "Istoria" publicată de frații Tunusli, cum că pe la 1690 ar fi aparținut unui Celebi Aga. Toponimul Slobozia apare pe hârtile din secolul al XVII-lea, îndeosebi pe cele austriece, iar comuna a fost ocupată de armatele puterilor creștine în timpul războaielor ruso-austro-turce.
Poziția geografică, propice dezvoltării comunităților umane, a făcut ca arheologii să descopere numeroase urme de așezări din mai toate perioadele istorice.
Situată la 5 km de Municipiul Giurgiu, pe șoseaua care însoțește Dunărea și se îndreaptă spre Zimnicea, comuna Slobozia este o așezare cu case modeste, mai vechi și mai noi, printre bolți de viță de vie, straturi de flori și pomi fructiferi, cu priveliștile largi spre malul înalt bulgăresc, cu blocurille din orașul Ruse.
Teritoriul administrativ al comunei Slobozia este situat în partea de sud a județului Giurgiu, face parte din Câmpia Română. Limitele comunei se pot stabili în funcție de culoarul Dunării, la nord de aceasta, învecinată la est cu orașul Giurgiu, la nord cu comuna Stănești și la vest cu comunele Putineiu și Malu.
Aparținând sectorului cu climă continentală regimul climatic se caracterizează prin veri foarte calde, cu cantități medii de precipitații și prin ierni relativ reci marcate atât de viscole puternice cât și de încălziri frecvente.

Activități specifice zonei:

Principala ramură de activitate este agricultura ( peste 70%)

Activități economice principale:

Firme reprezentative:
Dutch Dairy Farm SRL - creșterea bovinelor de lapte
SC Gardoiu SRL - societate agricolă

Obiective turistice:

Mănăstirea "Sfântul Ioan Rusul" - un colț de rai
Așezământ social "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril" - se adăpostesc peste 20 femei cu copii minori

Facilități oferite investitorilor:

În comună mai există: două părculețe
Cămin cultural și biblionet
Cabinet medical
Farmacie
​O echipă de fotbal ce evoluează în liga județeană de fotbal seria SUD "FC VOINȚA SLOBOZIA"

Galerie
bgallery_exywm_Asezamant social.png
bgallery_csqhw_slobozia.png
bgallery_tbbsf_Manastirea Sfantul Ioan Rusu.png
bgallery_ssg25_Manastirea Sfantul Ioan Rusu.jpg
<
>
icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...