PRIMĂRIA SLIMNIC

8362 Vizualizări
Slimnic
Tip: Comuna
Adresa: Principală, nr. 6(Cod poștal: 557240), Județ: Sibiu,Romania
Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar: Adrian Aron Nan
Viceprimar:
Secretar General: Manuil Rodica
Contabil: Hadăr Mariana Elisabeta

  • Suprafață: 10734 ha
  • Intravilan: 423 ha
  • Extravilan: 10311 ha
  • Populație: 3604
  • Gospodării: 1400
  • Nr. locuințe: 1800
  • Nr. grădinițe: 3
  • Nr. școli: 3
Numele localităților aflate în administrație:

Slimnic, Ruşi, Veseud

Așezarea geografică:

Comuna Slimnic este amplasată în apropierea Municipiului Sibiu (17 km), pe drumul de legătură între Sibiu-Mediaş
Poziţionată în sud- vestul Podişului Transilvaniei, pe teritoriul Râului Şarba un afluent al Râului Slimnic şi al acestuia, chiar pe DN 14 Sibiu-Mediaş. Comuna Slimnic este atestată documentar încă de la 1282 ca parte componentă a Provinciei Sibiului, dar în hotarele sale s-au găsit urme de locuire din vremuri preistorice. Astfel se demonstrează că pământul slimnicean a fost atât de primitor încât oamenii l-au ales încă din epoca neolitică, fără întrerupere până în zilele noastre. Prin stabilirea coloniştilor saşi pe teritoriul Slimnicului în a doua jumătate a secolului al XII-lea, Slimnic devine una dintre cele mai importante componente al scaunului Sibiului, menită să apere drumul între Mediaş şi Sibiu.

Activități specifice zonei:

Principala ocupaţie a populaţiei este agricultura şi creşterea animalelor, iar meseria fierăritului a jucat de-a lungul timpului un rol important, fapt pentru care în stema comunei este prezentă şi o potcoavă trecută prin inele.

Activități economice principale:

Activităţi comerciale
Brutării
Prelucrarea lemnului

Obiective turistice:

Cetatea Slimnicului - ridicată pe vremea saşilor, care dăinuie şi astăzi, fiind obiectivul turistic de referinţă al zonei- atestată documntar la 1282 - Monument Istoric Biserica Evanghelică ( secolul XV) este un alt obiectiv turistic de referinţă al comunei, din care se mai păstrează şi astăzi o serie de detalii gotice, cum ar fi ferestrele şi cele trei portaluri din nord, vest şi sud. Oferta turistică a Silmnicului este întregită şi de frumuseţile naturale reprezentate în special de rezervaţia naturală de deasupra Văii Şarba cunoscută drept Dealul Zakel care prin "insula" de stepă înconjurată de ecosisteme mezofile constituie o raritate în România. Aici au fost identificate peste 260 de specii de plante vasculare şi 400 de specii de insecte.

Evenimente locale:

Zilele Comunei Slimnic 27-28 iulie 2019 

Proiecte de investiții:

În anul 2009 a fost finalizată lucrarea "Canalizare şi staţie de epurare în localitatea Slimnic", lucrare finalizată prin fonduri SAPARD şi din bugetul local
La începutul anului 2010 au început lucrările la investiţia "Canalizare şi staţie de epurare în localitatea Ruşi, comuna Slimnic", lucrare finalizată prin OG 7/2005.

icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...