PRIMĂRIA POPEŞTI

10278 Vizualizări
Popesti
Tip: Comuna
Adresa: (Cod poștal: 247515), Județ: Valcea,Romania
Cuvântul primarului

Aurora Măgura se află la primul mandat de primar al comunei Popești și s-a remarcat deja prin câteva proiecte edilitare importante. Primarul comunei vâlcene Popești, spune că bugetul local nu permite realizarea investițiilor de amploare, astfel că singura soluție este accesarea de proiecte cu finanțare guvernamentală sau europeană. Administrația locală vrea să dezvolte comuna și cu ajutorul acestor proiecte pentru care speră să primească finanțare. "Vreau să respect ce am promis în campania electorală. Oamenii au avut încredere în mine și nu vreau să-i dezamăgesc. Împreună cu echipa din primărie am făcut documentațiile pentru mai multe proiecte, care privesc modernizarea și dotarea dispensarului medical, reabilitarea, modernizarea și dotarea dispensarului cultural, asfaltarea drumurilor, canalizare în satele Meieni, Popesti, Dăești și Curtea, precum și modernizarea celor două școli și un teren de fotbal la școala din satul Dănești. A venit momentul ca localitatea să se dezvolte să își urmeze traiectoria prin recuperarea unor ani în care a stagnat. Anul acesta vom demara mai multe investiții. Vom depune proiecte pe infrastructura și dorim să valorificăm potențialul turistic al zonei Firijba, unul dintre cele mai vechi sate medievale din România. Vrem să profităm și de faptul că prin Popești se face legătura, se asigură tranzitul spre jumătatea de sud a județului și atunci potențialul economic este clar un domeniu pe care putem să marjăm. Popeștiul va avea un grad de urbanizare ridicat. Va avea o infrastructură, va respecta natura, va respecta tradiția, va crede în destinul său. Oamenii sunt minunați și merită o localitate unică, una care a avut un destin fundamentat de istorie, dar șlefuit de prezent".

Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar: Măgură Aurora
Viceprimar:
Secretar General: Săndulescu Nicoleta-Clementina
Contabil: Şerban Elena

  • Suprafață: 5270, 22 ha
  • Intravilan: 404, 53 ha
  • Extravilan: 4865, 69 ha
  • Populație: 2972
  • Gospodării: 1433
  • Nr. locuințe: 1662
  • Nr. grădinițe: 3
  • Nr. școli: 2
Numele localităților aflate în administrație:

Urşi, Popeşti, Meieni, Dăeşti, Valea Caselor, Curtea Firijba

Așezarea geografică:

Comuna Popeşti este unitatea administrativ- teritorială situată în centrul judeţului Vâlcea, sub poalele Munţilor Căpăţânii, la întretăierea paralelei de 45° latitudine nordică cu meridianul de 24° longitudine estică
În cadrul judeţului Vâlcea, comuna Popeşti se găseşte la aproximativ 20 km sud de orașul turistic Horezu, pe drumul național DN 65 C, Craiova - Horezu
Comuna Popești se învecinează:
La est cu comuna Frâncești și orașul Băbeni;
La sud cu comuna Roești și comuna Pesceana;
La vest cu comuna Cernișoara;
La sud- est cu comuna Șirineasa;
La nord cu comuna Oteșani

Activități specifice zonei:

Activitatea economică a comunei este preponderent agricolă, cu ramurile sale de bază, cultura mare, legumicultura, creșterea animalelor. Alte activități se desfășoară în sfera serviciilor, comerț, activitate socială. O mică parte din populație a demarat unele activități economice pe baza liberei inițiative. Pe raza comunei funcționează un număr de cca 35 societăți comerciale cu obiecte de activitate diverse. Potențialul economic al comunei se întemeiază pe resursele zonei, respectiv, agricultura, dar în special hărnicia locuitorilor.

Activități economice principale:

Starea economică a comunei Popești, raportată la anii anteriori, se încadrează într-o tendință de dezvoltare moderată, ca urmare a unor politici locale de atragere a investitorilor și a fondurilor comunitare și de exploatare mai judicioasă a resurselor proprii.
Firme Reprezentative:
SC Raul și Dav SRL
SC GML Trans SRL
SC Codarim SRL
SC Iricos Logistic SRL
Oportunități:
​Agricultura, Agroturism, pomicultura etc.

Obiective turistice:

Exista în Popești un Centru de informare turistică, precum și trasee turistice.
Obiective:
Biserica Veche din lemn din satul Urși, satul medieval Firijba dar și mănăstirile din jur, cea mai importantă fiind "Mănăstirea dintr-un Lemn".

Evenimente locale:

Ziua comunei Popești se desfășoară în fiecare an în ziua de Sfânta Înălțare ( cand se sărbătorește și ziua Eroilor Neamului). Evenimentul se desfășoară în Pădurea Cotosmanu, în poiana de la " Fantanile Reci".

Facilități oferite investitorilor:

Apă curentă, canalizare, iar, pentru viitor, furnizare de gaze naturale.

Proiecte de investiții:

Proiecte de investiții realizate 2016 -2020:
,,Sistem de canalizare menajeră 25 km în statele: Popești, Meieni, Dăești și Curtea, comuna Popești, județul Vâlcea"
,,Modernizarea școala gimnazială sat Dăești, comuna Popești, județul Vâlcea”
”Modernizare dispensar, sat Popești, comuna Popești, județul Vâlcea”
”Modernizare școală gimnazială Urși - Popești, comuna Popești, județul Vâlcea”
​”Achiziție utilaj și echipamente în vederea dotării SVSU Popești, județul Vâlcea”

icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...