PRIMĂRIA POIAN

27336 Vizualizări
Poian
Tip: Comuna
Adresa: Principală, nr. 10(Cod poștal: 527140), Județ: Covasna,Romania
Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar: Páll Endre
Viceprimar:
Secretar General: Bacs Laszlo
Contabil: Domokos Hajnal

  • Suprafață: 5926 ha
  • Intravilan: 126 ha
  • Extravilan: 5800 ha
  • Populație: 1800
  • Gospodării: 910
  • Nr. locuințe: 714
  • Nr. grădinițe: 2
  • Nr. școli: 2
Numele localităților aflate în administrație:

Poian, Belani

Așezarea geografică:

Comuna Poian este situată în Podişul Transilvaniei, în nord-estul judeţului Covasna, la poalele Munţilor Bodoc şi Oituz, la nord-est se învecinează cu jud. Bacău, iar la sud Râul Negru şi la vest se învecinează cu Municipiul Tg. Secuiesc.

Activități specifice zonei:

Activitatea economică a comunei are la bază în principal agricultura. Se cultivă cartofi de toamnă, grâu, orz, sfeclă de zahăr, legume. De asemenea, populaţia se preocupă de cresterea animalelor domestice, cum ar fi: bovine, ovine, porcine, păsări, realizând astfel necesarul de carne tăiată pentru consum, precum şi un surplus pentru valorificare în condiţii de piaţă.

Activități economice principale:

Pe raza comunei activează societăţi comerciale de tip individual, meşteşugari având ca activitate cioplire în piatră, tâmplărie, zidărie, tinichigerie, etc. De asemenea, există o staţie de îmbuteliere a apei minerale dar care nu funcţionează în prezent datorită lipsei autorizaţiei de exploatare a apei minerale.

Obiective turistice:

Relieful variat, preponderent muntos creează posibilităţi remarcabile pentru practicarea drumeţiilor şi turismului  montan. Padurile  întinse  şi  fondul  cinegetic  bogat  oferă  posibilităţi unice pentru practicarea turismului de vânătoare. La nivelul comunei există resurse naturale, fizice şi culturale care pot crea o  bază  importantă în vederea dezvoltării turismului.
Obiective turistice:
În satul Belani se află Şura lui Orbán Lázár, o colecţie muzeală de  istorie locală. Acesta păstrează obiecte reprezentative ale agriculturii din zona. In cele două sate din componenţa comunei sunt 3 biserici catolice şi ortodoxă greacă. Activitatea postvulcanică lasă şi el amprentă. Există două izvoare de apă minerală, care au fost considerate ani la rând, fiind cel mai "gustos" din judeţ. Pe crestele muntelui, o cruce monumentală ne indică faptul că ne aflăm intr-un sat creştin. De lângă cruce, priveliştea asupra depresiunii Trei Scaune, conferă vizitatorului o linişte sufletească, si pace.
În  staţiunea turistică şi de agrement, districtul Cătruşa, este o dezvoltare continua în cea ce priveşte diversitatea de cazare şi de ocupare a timpului liber. Se contruiesc vile şi pensiuni

Facilități oferite investitorilor:

Se pot investi în: agricultură, silvicultură, agroturism, pomicultură, exploatarea carierei de piatră şi izvorul şi staţia de îmbuteliere a apei minerale "NEMERE"

icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...