Persoane din institutie
Primar: Buda Cristina Viceprimar: Secretar General: Moş Iulia-Graţiela Contabil: Paşca Veronica
Comuna Lăpuşul Românesc este cea mai numeroasă aşezare din Ţara Lăpuşului. Situată la nivel submontan ea atinge radial şi alte sate româneşti, legate prin Grui de Libotin, prin Obreja de Suciu de jos, prin Plaiul Moroşenilor de Botiza Aşezarea Lăpuş, aflată în Munţii Lăpuşului şi cei ai Ţibleşului, se situează la 13 km de oraşul Târgu Lăpuş şi la 55 km de municipiul Baia Mare. Deasemenea este situată la 50 de km nord de oraşul Dej.
Agricultura Zootehnie Viticultura Pomicultura Legumicultura
Industria Este reprezentată prin următoarele investiţii şi domenii:-prelucrarea lemnului -industria alimentară şi a băuturilor alcoolice
Una dintre atracţiile Lăpuşului Românesc o reprezintă lacurile din zona Zambriţa. Un aspect important este faptul ca majoritatea obiectivelor turistice sunt montane şi bazate pe obiceiuri tradiţionale iar aceste lacuri reprezintă o diversitate din acest punct de vedere. Un avantaj este de asemenea faptul că valoarea terenului din vecinătatea acestor lacuri este relativ scăzută iar locuitorii au o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte o posibilă investiţie în zonă.
În fiecare zi de marţi este zi de piaţă
Principala resursă a comunei este reprezentată de cadrul natural, climat şi aşezare geografică care reprezintă oportunităţi serioase din punct de vedere turistic. Lacurile din zona Zambriţa au fost amenajate până în anii 90 ca puncte funcţionale tip Ştrand şi sunt un potenţial economic major pentru o bază de agrement exclusivistă, de lux sau un loc plăcut în care agro-turismul se poate exprima în voie. Anexe acestor resurse se pot enumera: centre de formare prestare servicii, alpinism, tree-top walk şi alte activităţi în directă legătură cu agrementul, societăţi furnizoare de alimentaţie, etc.
Reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 109 F Recondiţionarea drumurilor comunale Pietruirea şi asflatarea uliţelor satului Finalizarea şi amenajarea drumului forestier pentru crearea legăturii cu drumul Botiza-Groşi Ţibleşului Reabilitarea reţelei cu apă potabilă în comună şi crearea unui front de captare cu râul Ruoaia Extindere front captare apă Extinderea sistemului de canalizare pe o suprafaţă însemnată din comună şi introducerea unui sistem de rigole comunicante între şosea şi partea pietonală Realizarea unui sistem integrat de gestionare al deşeurilor Restructurarea clădirilor primăriei Amenajarea parcului central Amenajarea locuinţelor vechi tradiţionale şi înfiinţarea unui muzeu al satului Înfiinţarea unei reţele de iluminat public Promovarea potenţialului turistic ca principală măsură de dezvoltare economică Sprijinirea producătorilor agricoli şi a meşterilor artizanali Construcţia unei grădiniţe noi Reabilitarea sălii polivalente şi construcţia unui bazin de înot Restructurarea şi modernizarea dispensarului uman şi a celui veterinar din comună Restructurarea şi modernizarea dispensarului uman şi a celui veterinar din comună Construcţia unui cămin cultural Înfiinţarea unui festival de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor Crearea în cadrul primăriei a unui centru de informare pentru programele Uniunii Europene Crearea de ONG-uri care să sprijine dezvoltarea comunitară: culturală, sportivă Dezvoltarea serviciilor sociale
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor! Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.