PRIMĂRIA GALAŢI

19667 Vizualizări
Galati
Tip: Municipiu
Adresa: Domnească, nr. 38(Cod poștal: 800258), Județ: Galati,Romania
Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar: Pucheanu Ionuţ Florin
Viceprimar:
Viceprimar:
Secretar General: Kovacs Radu Octavian

Așezarea geografică:

Municipiul Galati este situat in zona estica a Romaniei, in extremitatea sudica a platoului Moldovei, la 45 27'' latitudine nordica si 28o 02'' longitudine estica. Situat pe malul stang al Dunarii, ocupa o suprafata de 241,5 km2, la confluenta raurilor Siret (la vest) si Prut (la est), langa Lacul Brates, cel mai mare ochi de apa din aceasta parte a tarii.

Activități economice principale:

Prin pozitia sa geografica,Galatiul este situat la intersectia drumurilor comerciale europene de la nord la sud si de la est la vest. Galati este al doilea port al Romaniei, cu posibilitate de conectare la Marea Neagra, de la Galati Dunarea fiind maritima. Prin porturile sale se realizeazã cea mai importanta parte a exportului de cherestea a Romaniei. Cel mai important port la Dunare, construit acum 12 decenii, Port Bazinul Nou ofera o serie de servicii: facilitati de incarcare, descarcare, legare, depozitare pentru bunuri rulouri, otel, aluminiu, cherestea, busteni, cereale, masini si alte generale incarcaturi. ROMPORTMET si PORT DOCURI ofera o serie de servicii portuare: incarcare / descarcare pentru produse voluminoase, rulouri de otel, transporturi internationale, transport maritim, import/export.
Prin infrastructura moderna, in conjunctie cu avantajele naturale oferite de canalul de navigatie al Dunarii, Zona Libera Galati ofera avantaje speciale pentru investitori, deopotriva romani si straini. Exonerarile de taxe, garantiile de stat pentru investitiile realizate, operatiile financiare realizate in moneda straina convertibila sunt masuri pentru a atrage investitorii straini.
​Galatiul are mai multe banci, institutii si agentii de credit, economice si de consiliere manageriala, o piata de actiuni si o puternica retea de comert privat organizata de Camera de Comert si Industrie. Orasul Galati este cel mai important centru roman de industrie maritima. Santierul Naval 'Damen' SA ansambleaza si repara nave de pana la 65000 tdw. In Galati se afla de asemeni cel mai mare combinat siderurgic, ISPAT - SIDEX SA, care, impreuna cu alte unitati specializate, formeaza un sector metalurgic si siderurgic puternic.

icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...