Cuvântul primarului

Dragă vizitatorule,
În numele meu personal și al cetățenilor Comunei Dorobanți, care mi-au oferit deosebita onoare să-i reprezint, doresc să îți mulțumesc pentru interesul pe care îl manifești față de comuna noastră. Noi, cei de la Primăria Dorobanți și Consiliul local Dorobanți încercăm zi de zi să facem din comuna noastră un loc mai bun, mai modern și cu un standard de viață cât mai ridicat pentru o comunitate rurală.  Acest portal este încă un mic pas pentru a fi cât mai aproape de oameni, atât  cei care fac parte din comunitatea noastră, cât și cei interesați să se stabilească sau să investească la Dorobanți.
Promitem că vom face tot posibilul ca de fiecare date când veți reveni pe comuna-dorobanti.ro să regăsiți aici cele mai utile și actuale informații care privesc viața comunei noastre.
Vă dorim o vizită virtuală plăcută și vă așteptăm la Dorobanți!
​Cu stimă, Korondi-Jozsa Erica, primarul Comunei Dorobanți

Prezentarea Localității

Persoane din institutie:

Primar: Korondi Józsa Erica
Viceprimar: Ando Laszlo Iulian
Secretar General: Ardeleanu Hanelore Florica
Contabil: Vajda Ando Ana-Maria

  • Suprafață: 2946 ha
  • Intravilan: 135 ha
  • Extravilan: 2811 ha
  • Populație: 1592
  • Gospodării: 877
  • Nr. locuințe: 718
  • Nr. grădinițe: 1
  • Nr. școli: 1
Așezarea geografică

Comuna Dorobanți este situată în județul Arad la 26km Nord-Vest de municipiul Arad. Localitatea aflată în vestul României, apare prima dată în documente scrise la începutul secolului XV, sub numele de Iratoșu Mic, fiind unul dintre așezămintele cele mai vechi, și cele mai populate din actualul județ Arad. În timpul ocupației otomane, localitatea devine pustie, nelocuită.
În anul 1818, la 25 km spre Nord-Vest de Arad,Iratosu Mic a fost repopulat cu coloniști aduși din Szeged, care au fost cultivatori de tutun.
Dorobanți este numele actual al comunei din județul Arad, Crișana, România, formată numai din satul de reședință cu același nume. Această comună s-a înființat în anul 2004 prin desprinderea de orașul Curtici.
Numărul actual al locuitorilor este 1592, din care aproximativ 90% sunt romano – catolici de etnie maghiară
Localități înfrățite
​Ungaria: Lőkösháza, Uri , Pusztaszabolcs, Dombiratos Slovacia: Balony

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...