PRIMĂRIA DOMNEŞTI

35999 Vizualizări
Domnesti
Tip: Comuna
Adresa: Șos. Alexandru Ioan Cuza, nr. 25-27(Cod poștal: 077090), Județ: Ilfov,Romania
Cuvântul primarului

Cu responsabilitate, ambiție, atașament și multă încredere în idealurile și visele nostre, vă invit să parcurgeți '' Mica poveste'' a Comunei Domnești din '' Marea Carte'' românească a primăriilor. Veți găsi pe meleagurile noastre o luma nouă, plină de realizări prezente și de perspective care vă așteaptă. Suntem aici, mereu la dispoziția dumneavoastră, într-un climat plăcut, modern și constructiv. 

Prezentarea Localității
b_170083_us9nw.jpg

Persoane din institutie

Primar: Ghiță Ioan Adrian
Viceprimar:
Secretar General: Cojocaru Bogdan Marius
Contabil: Cornelia Șerban
Șef serviciu achiziții publice investiții: Babă Violeta
Arhitect șef: Barșturescu Daniela Cristina
Coordonator Proiecte și Presă: Scripa Doina Maria

  • Suprafață: 3742, 67 ha
  • Intravilan: 2374, 35 ha
  • Extravilan: 1367, 32 ha
  • Populație: 9858
  • Gospodării: 8800
  • Nr. locuințe: 9494
  • Nr. grădinițe: 2
  • Nr. școli: 1
Numele localităților aflate în administrație:

Domnești, Țegheș

Așezarea geografică:

Cu o altitudine de 85- 92 m față de nivelul mării, Comuna Domnești este amplasată în zona Câmpiei Române (Câmpia Vlăsiei) în interfluviu Argeș- Sabar- Ciorogârla, Spațiu hidrografic Argeș- Vedea
Se află situată în vestul Județului Ilfov, fiind din regiunea București- Ilfov, adiacentă Județului Giurgiu la vest și Municipiul București la est.
Comuna are acces direct la două căi de comunicație foarte importante: A1/E81 și inelul de centură al Municipiului București.
Este stăbătută de două căi județene importante DJ602 Centura București- Domnești aflat în continuarea Bulevardului Prelungirea Ghencea, la 15 km de centrul capitalei și DJ401A ce leagă localitatea Vidra de Ciorogărla.
Ceilalți vecini ai comunei sunt: comuna Chiajna, comuna Clinceni, oraș Bragadiru, comunele Buturugeni și comuna Ciorogărla.
Principalele forme de relief sunt lunca interfluviilor și câmpia propriu-zisă, intersectată de văi de seci, alcătuind un relief depresionar cu terase care reprezintă spații favorabile dezvoltării activităților agricole și așezări umane.
Vegetația zonei aparține tipului de silvostepă, faună și floră fiind bogate și variate, mai ales în zona Pădurii Țegheș, unde trăiesc animale sălbatice de talie medie și numeroase specii de păsări. Zona verde de păduri este de 130 ha, plasănd comuna Domnești între cele 11 unități administrativ- teritoriale ce au o pondere a teritoriului acoperit de păduri de până la 5%. 

Activități specifice zonei:

În prezent cu o pondere mai mică, activitățile specifice zonei sunt agricultura, zootehnia și micile servicii.
În ultimii ani, frumusețea mediului natural, lipsa poluării întrucât în zonă nu a pătruns industria, poziția deosebită, apropierea de marile zone comerciale (circa 2- 3 km. - Centru Comercial Militari, Hornbach, Carrefour, Kika, Mobexpert etc), accesul direct la capitală, prețurile atractive, asigurarea utilităților și dezvoltarea infrastructurii au generat o adevarată explozie imobiliară bazată pe migrația locuitorilor și a unor firme dinspre București spre comuna Domnești.
Pe teritoriul comunei, cu punte de lucru se afla: Transelectrica Bucuresti, Linde Gaz, Far Est Import - Export SRR, P3 Bucharest Delta SA, RMS Conference & Events Center, Fashion House Management SR.
Producatori locali - cca. 100 persoane.
În ultimii cinci ani, autoritățile locale, prin eforturile de aliniere la standardele moderne şi găsirea de soluții rapide de dezvoltare, au reuşit să acopere cea mai mare parte din cerinţele sutelor de cetățeni care au investit în proiecte imobiliare.
Sunt consolidate infrastructurile, transportul, comunicațiile, se dezvoltă rețele comerciale, se promovează micul turism ce are ca obiectiv pădurile limitrofe, Biserica Sf. Parascheva - monument de patrimoniu sau situl Curtea Domnească

Evenimente locale:

Identitatea comunei, dezvoltarea spiritual- religioasă a locuitorilor, formarea unui viitor cetățean complex din punct de vedere cultural și social- educațional, constitue o preocupare constantă, concretizată anual prin proiecte punctuale sau pe termen lung, o preocupare constantă, concretizată anual prin proiecte punctuale sau pe termen
lung, din care amintim:
Ziua Comunei Domnești, la data de 8 Septembrie
Obiceiuri vechi din Vatra Satului
Lumea artelor la sat (școli de coregrafie și artă teatrală)
Cupa Domnești la fotbal, Generația de Aur
Bisericile satelor noastre
Copilăria copilului universal
Centenarul Unirii
Parteneriat cultural etnofolcloric cu Republica Moldova, comuna Ruseștii Noi , Raionul Ialoveni

Facilități oferite investitorilor:

Pentru investitori există facilități și oportunități: o atitudine deschisă, prietenoasă a autorităților, nivel scăzut al taxelor locale, creșterea interesului pentru programe de dezvoltare economică, acces la căi de comunicații: rutiere, feroviale, STB, maxi- taxi, infrastructura medicală (cabinete medicale individuale, farmacii), educațională (școala și grădinița ultramodernă), baza și clubul sportiv, cămin cultural 

Proiecte de investiții:

Principalele obiective/ proiecte de investiții aflate la stadiul de aprobare, derulare și finalizare (2016 - 2020) sunt structurate pe câteva domenii principale:
- Extindere de gaze naturale
- Modernizare sistem rutier
- Sediu ,,Școala după școală"
- Clădire de birouri
- Clădire Dispensar modern
- Sediu ISU

icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...