Cuvântul primarului

Adresez din partea comunității pe care o reprezint, un călduros salut. Mulțumesc vizitatorilor, din ţară şi din străinătate, pentru curiozitatea şi dorinţa de a afla cât mai multe despre noi, gospodarii comunei Dersca, oameni harnici, primitori și întelepți care îmi alimenteaza curajul, ambiția și puterea de a dezvolta satul.
Scopul nostru este de a duce la bun sfârșit proiectele începute, de a ne propune și realiza alte investiții, recompensând încrederea acelor oameni care și-au dorit să le reprezint interesele, oriunde s-ar afla aici ori peste hotare. Am încercat și vrem, prin ce am realizat, să ducem la creșterea calității vieții, la prosperitate si la o permanentă dorință de autodepășire. Împreună cu echipa cu care lucrez, ne-am angajat să transpunem trecutul si prezentul localității și a-i deschide viitorul, promovându-i imaginea.
Acest loc minunat pentru noi derscanii merită promovat și în respect pentru fiii satului care au purtat cu cinste numele în lume. Satul Dersca a dat țării oameni destoinici: doctori, profesori, ingineri, s.a., care reprezintă valoare prin ceea ce fac acolo unde sunt. Ne străduim să-i determinăm să se întoarcă cu drag și să aprecieze chibzuința și gospodărirea noastră.
Totodată dacă v-am atras atenţia asupra comunei Dersca, sperăm că acestea vă vor îndemna să investiţi în comuna noastră, asigurându-vă cu responsabilitate de existenţa unei administraţii publice locale profesioniste, deschise şi transparente. Sperăm că ne veţi vizita în curând, să ne vedem ca prieteni, musafiri sau investitori. Gândindu-vă, poate veţi descoperi oportunităţi de afaceri de orice natură.
​Să ne vedem în Comuna Dersca!

Prezentarea Localității

Persoane din institutie:

Primar: Romanescu Fănică
Viceprimar: Ostafe Viorel Constantin
Secretar General: Gherasim Elena
Contabil: Tănăsele Mihaela

  • Suprafață: 3858 ha
  • Intravilan: 570 ha
  • Extravilan: 3290 ha
  • Populație: 3058
  • Gospodării: 1360
  • Nr. locuințe: 1330
  • Nr. grădinițe: 1
  • Nr. școli: 1
Numele localităților aflate în administrație:

Dersca

Așezarea geografică

Comuna este situată pe meridianul cu longitudine 26 grade și 12 minute (26,2 grade) estică și 47 grade și 59 minute (47.9833 grade) latitudine nordică. Din punct de vedere istorico-geografic, este parte din vechea provincie Moldova. Comuna Dersca este așezată în partea de nord-vest a județului Botoșani, și este formată dintr-un singur sat, Dersca. Este traversată de DJ 291B, și se află la o distanță de 18 km de municipiul Dorohoi și 10 km față de Punctul Vamal Siret. Satul Dersca este atestat documentar la 25 august 1470, când printr-un hrisov, domnitorul Ștefan cel Mare, donează surorii sale, satul și moara Dersca. Numele de Dersca vine de la cuvântul slav DEREVOS=LEMNOS. Arhitectura rurală locală, obiceiurile, portul popular și etnografia sunt puternic influențate de Bucovina, locuitorii acestor locuri fiind prin excelență, foarte receptivi.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...