PRIMĂRIA CORDĂRENI

29640 Vizualizări
Cordareni
Tip: Comuna
Cuvântul primarului

Doresc să vă urez un călduros bun venit pe site-ul Comunei Cordăreni, unde veți găsi informații utile despre activitatea administrației locale și lucruri interesante despre comună, în general. Sunt convins că site-ul nostru vă oferă o imagine cuprinzătoare despre diversitatea activităților care au loc în acest spațiu minunat numit Cordăreni. Un loc care se dorește tot mai prosper și mai modern, care este într-o continuă dezvoltare, dezvoltare pe care noi o sprijinim. Vizitând această pagina web, vă așteptăm să ne cunoașteți, să ne întelegeți, să ne fiți alături la sărbătorile de suflet, să ne amintim împreună trecutul, plănuind viitorul, sub semnul împlinirilor și realizărilor prezente. Pornind de la ideea că într-o societate deschisă și democratică, administrația există pentru a servi cetățenii și, profitând de nivelul actual al dezvoltării tehnologiei, am creat acest site pentru a oferi pe de o parte transparența totală și facilitarea accesului către autoritațile locale cetățenilor comunei, iar pe de altă parte de a ne face cunoscuți și de a atrage atenția oamenilor de pretutindeni asupra acestui loc deosebit.
Proiectele pe care le-am întreprins până acum și cele viitoare sunt făcute pentru a îmbunătăți viața locuitorilor comunei. Datorită faptului că m-ați sprijinit atunci când a fost nevoie și pentru că realizați ce presupune alinierea cu zonele dezvoltate, vreau să vă mulțumesc și să vă asigur că ne vom bucura împreună de fiecare proiect finalizat.
Vă astept alături de mine!
Primar
Constantin - Cristian Dumitraș

Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar: Dumitraș Constantin Cristian
Consilier primar:Dănilă Claudia
Viceprimar:
Secretar General: Lungu Cristina
Contabil: Lungu Mariana

  • Suprafață: 4153 ha
  • Intravilan: 473 ha
  • Extravilan: 3680 ha
  • Populație: 1729
  • Gospodării: 975
  • Nr. locuințe: 1033
  • Nr. grădinițe: 1
  • Nr. școli: 1
Numele localităților aflate în administrație:

Griviţa, Slobozia, Cordăreni

Așezarea geografică:

Prezentarea principalelor caracteristici geografice şi istorice. În vechime localitatea era aşezată într-o regiune de păduri de stejar numită "Dumbrava Înalta", păduri din care şi astăzi mai sunt 4 stejari multiseculari. Localitatea Cordareni datează cel puţin din timpul lui Alexandru cel Bun, având o existenţă neîntreruptă până în zilele noastre. Numele aşezării ar veni de la Andreico Cordarul. Cuvântul coardă se referă la firul împletit din cânepă sau păr care ţine întinse capetele unui arc. Simbol care se regăseşte şi pe stema comunei. În anul 1826 Gheorghe von Gafenco, a carui amintire încă mai stăruia în memoria ţăranilor la începutul veacului XX, populează partea de jos a satului Cordăreni cu ruteni din Galitia astfel explicanduse numele de "Slobozia" astfel luând naştere satul Slobozia. După războiul de independenţă, urmare a improprietăririlor cu pământ va mai apăre, în două etape, un nou sat, Griviţa, aici fiind aşezaţi, în apropierea vechiului iaz al Cordarenilor "Iazul lui Paun", ţărani din preajma Dorohoiului. Comuna Cordăreni este aşezată în zona subcarpatică de nord a Moldovei, la o altitudine de 247 m. Cel mai înalt punct de pe raza comunei este Dealul Holm cu înălţime de 250 m. Prin Cordăreni trec şi paralelele de 48°10' latitudine nordică şi 26°40' longitudine estică. Comuna este aşezată în partea de nord a centrului teritorial al judeţului Botoşani, iar relieful se caracterizeză prin platouri, dealuri şi văi. Satul Cordăreni este aşezat în albia majoră, de o parte şi de alta a pârâului Ibăneasa, iar satul Griviţa este aşezat pe platoul numit "Dealul Iazului lui Păun". La est comuna este străjuită de Dealul Holm, iar principalele ape de pe teritoriul comunei sunt pârâul Ibăneasa şi pârâul Boilor. Tipurile zonale de soluri identificate pe teritoriul comunei sunt cernoziomul levigat cu diferite grade de eroziune, cernoziomul puternic levigat şi soluri brun roşcate de pădure. În general natura solului este favorabilă agriculturii.

Activități specifice zonei:

Agricultură tradiţională individuală
Cultura pomilor fructiferi
Creşterea animalelor
Pescuit
Silvicultură
Viticultură

Activități economice principale:

Industrie mică
Prelucrarea lemnului
Prelucrarea pieilor de animale
Prelucrarea laptelui
Comerţ
Tinichigerie

Obiective turistice:

Monumentul eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale
Dealul Holm cu cei cinci stejari seculari
Cabana de la pădurea Cordăreni - Făzănărie
Fanfara "Stejarul" de la Cordăreni şi Ansamblul Cordareanca
Datini şi obiceiuri bine conservate
Muzeul Satului din Slobozia

Evenimente locale:

Datini și obiceiuri de iarnă
Șezătorile iernii
Ziua eroilor- sărbătorita în fiecare an,în prima duminică după Sărbatoarea Înalțării Domnului.

Facilități oferite investitorilor:

Spaţii de închiriat
Taxe şi impozite reduse
Sprijin în eliberarea actelor administrative
Teren extravilan disponibil
Forţă de muncă disponibilă
Oportunități:
Teren agricol pentru: arendat, concesionat, vânzare-cumpărare

Proiecte de investiții:

Proiecte in derulare:
"Extinderea rețelei de alimentare cu apa în comuna Cordăreni, județul Botoșani"
”Modernizare Școala Gimnazială Nr. 1 Cordăreni din comuna Cordăreni, județul Botoșani”
”Construire dispensar comunal cu cabinete medicale specializate și locuință de serviciu medic, în comuna Cordăreni, județul Botoșani” Proiecte propuse
”Modernizare infrastructură rutieră în satul Grivița, comuna Cordăreni, județul Botoșani”
''Modernizare iluminat public în comuna Cordăreni, județul Botoșani”
”Extinderea rețelei de canalizare în comuna Cordăreni, județul Botoșani”

Galerie
bgallery_26665_1284.jpg
bgallery_26665_1286.JPG
bgallery_26665_1287.JPG
bgallery_26665_1289.JPG
bgallery_26665_1290.JPG
<
>
icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...