PRIMĂRIA BRUSTURI

32587 Vizualizări
Brusturi
Tip: Comuna
Adresa: Principală, nr. 200(Cod poștal: 417090), Județ: Bihor,Romania
Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar: Barlau Livia-Daniela
Viceprimar:
Secretar General: Inacau Elena Monica
Contabil: Miclăuș Florin Vasile

Așezarea geografică:

Comuna Brusturi este asezata la NE de municipiul Oradea, la 35 km, si la 12 km de soseaua E 60 Oradea-Cluj. Tot in directia NE de la soseaua E 60 se ramifica, din satul Uileacu de Cris, drumul judetean 767 care trece prin comuna Brusturi  spre Derna, Voivozi si mai departe spre Marghita.
Comuna Brusturi este asezata in Depresiunea Vaii Ghepesului, la poalele muntilor Plopisului, avand in partea de NE  dealurile Plopisului, la N comuna  Derna, la NV comuna Spinus, la V comuna Sirbi si la S comuna Tileagd.
Depresiunea Vaii Ghepesului incepe la poalele dealurilor Plopisului si brazdeaza comuna Brusturi pe o lungime de 10 km avind o latime de 0.5 km in zona montana satul Cuiesd si 2 km in aval de vecinatate cu comuna Spinus.

Activități specifice zonei:

Agricultura
​Cresterea animalelor

Activități economice principale:

Comert
Agricultura

Facilități oferite investitorilor:

Ca oportunitati de afaceri in comuna mentionam urmatoarele:
Satul Picleu: zona Farcasa strabatuta de paraul Valea Farcasa, cu multe izvoare cu apa, avand o lunca de circa 4 km, inconjurata de mari paduri seculare. Aerul curat, cu un pitoresc cum rar se intalneste, intr-o liniste deplina, zona valea Farcasii este o oportunitate deosebita pentru agroturism Varasau, un sat mic cu aceleasi caracteristici, exista o cabana a Ocolului Silvic Marghita.
Satul Loranta la o altitudine de circa 400 de metri cu multe culmi si vai, zona arata ca o depresiune care poate fi incadrata intr-un tablou ca un original plai mioritic.
Din punct de vedere al zonelor pentru turism satesc putem aprecia zona Valea Fanetelor de la Picleu, zona Farcasa, unde se pot construi case de vacanta pentru agrement si odihna, prin valorificarea peisajului natural cumulat cu un traseu potential de circulatie turistica de tranzit, putand avea in vederea exploatarii din Tatarus. In toate aceste zone se pot construi adevarate sate de vacanta, de agrement si turism si totul fara prea multe investitii.
​Exista o vasta posibilitate pentru partii de schi. Se pot forma multe itinerare si trasee pe dealurile din jur si prin padurile invecinate

Galerie
bgallery_17325_584.jpg
bgallery_17325_585.jpg
bgallery_17325_586.jpg
bgallery_17325_587.jpg
bgallery_17325_584.jpg
bgallery_17325_585.jpg
bgallery_17325_586.jpg
bgallery_17325_587.jpg
<
>
icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...