Despre ENACHE MORĂRIT SRL
Sanatate inainte de toate! Sa gatesti cu drag din produsele de la Enache!
Infiintare
S.C. ENACHE MORARIT S.R.L. ia fiinta in anul 1993 in baza legii nr 31/1990 sub forma de societate cu nume colectiv inregistrata la Registrul Comertului Vaslui sub numarul j37/1993/1993, avand sediul initial in Husi, str. Erilor, bl 10, sc. D, ap 22. La data de 29.01.2003 se modifica forma juridica a societatii din societate in nume colectiv in scietate cu raspundere limitata.

Domenii de activitate
Din anul 1993 pana in anul 1998 societatea desfasoara in principal activitati de fabricare a uleiurilor brute si rafinate precum si a produselor de morarit si panificatie, comercializate prin magazinele proprii si reteaua de distributie contractuala, in anul 1998, completandu-si obiectul de activitate cu cultura cerealelor, servicii pentru mecanizat, chimizare agricola si protectie fito-sanitara. Din anul 2005 societatea renunta la fabricarea uleiurilor brute si rafinate, dezvoltandu-si activitatea privind cultura cerealelor si plantelor tehnice precum si cea de procesare, respectiv morarit si panificatie, in acelasi an fiind finalizata si investitia prin program SAPARD PENTRU PRODUCEREA SI COMERCIALIZAREA IN CADRUL FERMEI A BRICHETELOR DE FOC DIN BIOMASA (resturi vegetale provenite din culturile fermei).
Societatea este singura din Romania care produce un combustibil revolutionar (brichete de masa vegetala), fara emisii de bioxid de carbon si cu reziduri dupa ardere refolosibile, si nu in ultimul rand, pentru eficienta si operativitate a fost creeata o importanta baza proprie de transport auto cu dotari de ultima generatie.
Morărit.
Panificație.
Agricultură.
Brichetare biomasă.

Calitate
An de an, constant in primele trei locuri ale topului firmelor din judetul Vaslui, obtinand pe langa multele premii si TROFEUL DE EXCELENTA A C.C.I.A., ENACHE MORARIT isi axeaza politica pe satisfacerea celor mai exigente cerinte calitative si de siguranta a produselor. Din anul infiintarii si pana in prezent, ENACHE MORARIT a avut ca scop dezvoltarea continua si diversificarea gamei de produse. In nota orientarii permanente catre client si in conformitate cu normele specifice U.E., au fost implemenate in toate sectiile de productie precum si in agricultura cerintele sistemului de siguranta alimentara HACCP obtinand certificarea SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT conform SR EN ISO 22000:2005 si SR EN ISO 9001:2000.
De pe camp la furculia. Politica alimentara integrata
ENACHE-MORARIT promoveaza o politica alimentara integrata care are in vedere intregul lant al securitatii alimentare de tipul: “de pe camp la furculita”, asigurand siguranta produselor de morarit si panificatie de la originea lor pana in momentul in care ajung pe masa.
ENACHE-MORARIT monitorizeaza atent verificarea produselor de la productia agricola pana la depozitare, procesare, ambalare, transport, comercializare.
Activitatile de morarit si panificatie se bazeaza pe sisteme moderne de management al calitatii pentru a asigura calitatea, siguranta si continuitatea produselor care sunt scoase pe piata. Astfel, un singur ciclu de productie monitorizat si verificat asigura necesarul pentru procesare pe un an de zile.
Produsele noastre
Malai grisat degerminat
Proprietati organoleptice: masa granulara mare, uniforma, culoare galben-portocaliu cu particule sticloase si albe specific porumbului din care provine, miros caracteristic, fara miros strain de mucegai sau ranced, gust placut specific, fara gust amar, fara scrasnet la mestecare, nu prezinta insecte sau acarieni in nici un stadiu de dezvoltare. 

Malai superior degerminat
Proprietati organoleptice: masa granulara mica, omogena si urme de invelis, culoare galben-auriu cu particule albe, miros caracteristic, fara miros strain de mucegai sau ranced, gust placut specific, fara gust amar, fara scrasnet la mestecare, nu prezinta insecte sau acarieni in nici un stadiu de dezvoltare. 

Faina alba superioara tip 000 – fara aditivi chimici
Proprietati organoleptice: masa pulverulenta, de culoare alb-galbui, cu nuanta slab cenusie, miros placut, specific fainii de grau, fara miros de mucegai, incins sau alt miros strain, gust normal, putin dulceag, nici amar, nici acru, fara scrasnet la mestecare datorita impuritatilor minerale, nu se admite prezenta insectelor sau acarienilor in nici un stadiu de dezvoltare. 

Faina alba tip 650 -fara aditivi chimici
Proprietati organoleptice: masa pulverulenta, de culoare alb-galbui, cu nuanta slab cenusie, miros placut, specific fainii de grau, fara miros de mucegai, incins sau alt miros strain, gust normal, putin dulceag, nici amar, nici acru, fara scrasnet la mestecare datorita impuritatilor minerale, nu se admite prezenta insectelor sau acarienilor in nici un stadiu de dezvoltare. 
Galerie

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...