ASSOC Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială
Baia Mare
Despre ASSOC Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială
  • Despre Asociația ASSOC 

ASSOC este o organizație care și-a propus încă de la înființare promovarea asistenței sociale în scopul îmbunătățirii condițiilor de viață a grupurilor defavorizate. Organizația activează în domeniul asistenței și economiei sociale, furnizând servicii în sprijinul grupurilor vulnerabile. 

În ultimii ani, ASSOC a implementat proiecte care s-au concentrat spre dezvoltarea activităților sociale și antreprenoriale, transmițând din cunoștințele acumulate în cei 23 de ani de activitate către alte ONG-uri, dar și către instituții publice.    

Cele peste 60 de proiecte derulate de ASSOC cu ajutorul finanțatorilor publici și privați au îmbunătățit calitatea serviciilor sociale, dar și a vieții în comunitățile în care organizația a fost și este prezentă.   

Asociația este printre furnizorii principali de servicii de asistență socială din Maramureș, iar la nivel național a devenit un reper. Până să se ajungă la o asemenea vizibilitate s-au depășit mai multe greutăți și s-a făcut față unor provocări care au consolidat organizația și au întărit echipa.  

În prezent, ASSOC este printre cele mai active organizații naționale în domeniul economiei sociale și furnizării de servicii sociale, având ca obiectiv pe termen lung facilitarea accesului pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, vârstnici, tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului,  romi, familii monoparentale. 

ASSOC administrează un centru de zi pentru persoane cu dizabilităţi, precum și unul rezidențial, două centre de îngrijire vârstnici, un centru de evaluare şi dezvoltare a abilităţilor de muncă dedicat integrării sociale şi în piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi și un centru destinat informării, consilierii și terapiei copiiilor cu nevoi speciale. 

Misiune – promovarea asistenţei sociale prin îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a persoanelor defavorizate.

Viziune – să devenim o voce puternică în economia socială, iar proiectele iniţiate de noi să schimbe în bine destinele persoanelor din grupurile vulnerabile social.

Obiective Strategice:

  • Promovarea şi dezvoltarea activităţilor de economie socială;
  • Organizarea unei structuri de servicii sociale viabile, care să vină în întâmpinarea categoriilor aflate în stare de excluziune socială;
  • Promovarea participării publice la procesul decizional privind politica socială;
  • Promovarea atitudinii de respect faţă de natură şi mediul înconjurător.

Valori: solidaritate, demnitate, parteneriat, responsabilitate socială, respect pentru natură.

 

 

<div class="&quot;wpb_text_column" wpb_content_element="" "="">

 

Asociația ASSOC depune eforturi pentru crearea de programe economice pe termen lung care permit persoanelor cu dizabilităţi să devină autonome mai degrabă decât să depindă de serviciile sociale. Ca o urmare firească a acestor acţiuni, am înfiinţat deocamdată trei întreprinderi sociale ca mijloace de integrare şi susţinere a persoanelor cu dizabilităţi şi a persoanelor vulnerabile. Aceste întreprinderi sociale se concentrează pe principii de solidaritate, şanse egale şi dezvoltare personală şi profesională pentru grupurile marginalizate. Profitul generat de cele trei întreprinderi sociale este folosit exclusiv la autosusţinerea organizaţiei şi la crearea de programe sociale.

                                  

Priorități 

• Dezvoltarea activităţilor de economie socială;  

• Crearea de oportunități de angajare pentru persoane vulnerabile;  

• Organizarea de servicii sociale viabile, adaptate realității din teren;  

• Promovarea participării publice și responsabilității civice;  

• Protejarea mediului înconjurător.  

Social media:

Facebook.com/asociatia.assoc

Mesaje: m.me/asociatia.assoc

  • Contact:

Mail: assoc@assoc.ro 

Web: assoc.ro  

Produse

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...