ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DESCHISĂ SIGHIȘOARA
Sighisoara
Despre ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DESCHISĂ SIGHIȘOARA

Suntem o SCOALA pentru SUFLET, ce a luat fiinta din iubire/ respect, pentru viata de familie. Institutorii de fericire care functioneaza AICI, sunt responsabili de starea de bine a copiilor, deci, a  familiei. Caci, cu totii stim ca : atunci cand copilul este bine, familia e bine. Devine insa REALITATE, daca se verifica si invers: atunci cand parintii sunt bine, copilul ESTE bine. Doar atunci FAMILIA isi poate atinge potentialul maxim.
Viata copiilor este mult mai stresanta astazi. Cand adultii traiesc intr-un ritm grabit, fenetic, copiii sunt cei afectati. Tot mai multi copii isi petrec o perioada substantiala in grija mai multor adulti. Exista o presiune constanta asupra lor pentru a-si insusi abilitatile ce tin de reusita academica din ce in ce mai devreme, scoala devenind astfel o sursa de stres in viata lor.

Societatea noastra este inclinata spre adoptarea de solutii rapide la provocarile vietii.
Adesea confundam simptomele stresului gresit gestionat din viata copiilor cu comportamente inadecvate care trebuie eliminate. Copiii sunt mustrati de adulti pentru actiuni care sunt cu adevarat reactii la stress, mai degraba decat comportamente inadecvate intentionate. Situatia devine o spirala de reactie la stres dupa rectie la stres, in care este prins atat adultul cat si copilul.
Experienta copilariei pe care am avut-o este mult diferita de lumea cu care se confrunta copiii nostri. Lumea de azi e plina de tot felul de stresori care nu existau pe cand cresteam noi.
Copiii au nevoie ca adultii din viata lor sa fie ANCORE stabile, care nu renunta niciodata la ei. Au, de asemenea, nevoie sa invete abilitati sociale si emotionale concrete fie in scoala, fie acasa, dar au nevoie si de mai multe oportunitati pentru a exersa aceste abilitati astfel incat sa devina usor accesibile de fiecare data cand e nevoie sa le foloseasca.

A invata un nou MOD DE A FI, poate fi dificil pentru oricine, copil sau adult. La Scoala A FI, aceasta calatorie pentru a avea reusita, e important ca membrii familiei sa o faca impreuna. S-ar putea insa, ca aceasta calatorie sa vi se para diferita de oricare alta facuta pana acum, prin faptul ca nu are o destinatie. Ceea ce este important este sa traiti impreuna cu copilul dvs, experiente autentice si linistitoare, pe masura ce va imbogatiti repertoriul de moduri in care puteti gestiona solicitari stresante din viata propriei familii.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...