PRIMĂRIA REDEA

32088 Vizualizări
Redea
Tip: Comuna
Adresa: Aleea Trandafirilor, nr.16(Cod poștal: 237370), Județ: Olt,Romania
Cuvântul primarului

           In, calitate de primar al comunei Redea, adresez un sincer bun venit tuturor celor care ati accesat acest site, in numele comunitatii acestei comune, administratiei publice locale si al meu personal.

          Ne dorim ca pe aceasta cale sa venim in sprijinul cetatenilor, oferindu-le dreptul la informatia produsa si gestionata de administratia publica locala si in acelasi timp sa fim o fereastra deschisa permanent tuturor celor ce vor sa ne cunoasca comuna si pe oamenii acestor locuri.

Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar: Dan Bala

Viceprimar: Moanta Ninel -Cristian

Secretar General: Preda Maria 

  • Intravilan: 500 ha
  • Extravilan: 10500 ha
  • Nr. grădinițe: 2
  • Nr. școli: 1
Numele localităților aflate în administrație:

Localitatile aflate in administratia comunei Redea:

   -satul Redisoara

   -satul Valea Soarelui

Așezarea geografică:

          

          Geografic, comuna Redea face parte din judeţul Olt, fiind aşezată la hotarul de vest al judeţului, faţă de reşedinţa judeţului (Municipiul Slatina) se găseşte la o distanţă de 60 km spre Sud – Vest, iar la nord se învecinează cu Municipiul Caracal, în est cu comunele Deveselu şi Vlădila, în sud cu Rotunda şi Amărăştii de Sus – judeţul Dolj, iar la Vest cu comuna Celaru şi Dioşti – ambele din judeţul Dolj.

 
Activități economice principale:

- Agricultura

- Comert

- Morarit si panificatie
 
- Cresterea animalelor
Evenimente locale:
  • Comemorarea tuturor evenimentelor istorice și religioase, cu programe artistice adecvate, slujbe religioase, la care participă reprezentanți ai cultelor, ai postului de Poliție,  elevi, cadre didactice, veterani de război, locuitori ai satelor, familiile eroilor și alți invitați, cu  depuneri de coroane la Monumentul Eroilor (Mica Unire de la 24 ianuarie, Ziua Eroilor – Înălțarea Domnului, Marea Unire de la 1 Decembrie.

 

  • Organizarea unor evenimente cum ar fi: organizarea Balului de 8 Martie (Ziua Femeii), Hora Tradițională de Paște, sărbătorirea a 50 ani căsătorie – 21 mai (de Sfinții Constantin și Elena), organizare de reuniuni  finanțate din bugetul local la sfârșitul fiecărui an școlar pentru clasa a IV-a și clasa a VIII-a, Sărbătoarea ,,Fiii Satului" - 15 august (de Sfânta Maria), Balul Crăciuniței Valea-Soarelui - 25 decembrie, Revelionul – Trecerea dintre ani

 

 

 

24 MAI, zi de mare încărcătură emoţională în comuna Redea

 

          A fost Înălţarea Mântuitorului Nostru Iisus Hristos şi pomenirea ostaşilor şi luptătorilor români, din toate timpurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea si demnitatea poporului român.

         Deşi afară a plouat mocăneşte aproape toată dimineaţa, primarul Dan Bălă al comunei Redea, împreună cu zeci de rezeni din satele Redea, Redişoara şi Valea Soarelui, pentru a marca această zi importantă, au ţinut un moment înălţător şi de mare emoţie în centrul localităţii.

         Şi cum comuna Redea nu a dus lipsă de eroi morţi în primul şi al doilea Război Mondial, dar şi de veterani de război, singurul dintre aceştia rămas în viaţă fiind Ion Căpăţînă, care a ajuns la venerabila vârstă de 93 ani. Sărbătoarea Înălţării Domnului – Ziua Eroilor, aşa cum apare în denumirea oficială, a început la Redea, undeva în jurul orei 11.30. La eveniment au luat parte edilul Bălă, viceprimarul Ion Viorel, Onoria Geambasu, directorul Şcolii cu clasele I-VIII Redea, singurul veteran de război în viaţă, văduve ale veteranilor de război, profesori, învăţători, preoţii din comună, precum şi mai mulţi rezeni.

          După ţinerea unui moment de reculegere şi a intonării imnului naţional al României şi cel al Uniunii Europene, un sobor de preoţi, alcătuit de feţele bisericeşti din localitate, a ţinut slujba religioasă, plin de o mare încărcătură sufletească şi emoţională. Primarul Dan Bălă şi directorul şcolii, Onoria Geambaşu, dar şi profesoara de istorie Ana Ciobanu, au ţinut câte un discurs despre însemnătatea zilei de 24 mai şi au mulţumit celor care au fost eroi şi veterani de război, pentru sacrificiul de care au dat dovadă în apărarea pământului strămoşesc. Elevii din clasa a IV-a şi a VII-a, coordonaţi de Elena Petcu şi Ana Ciobanu, de la unitatea de învăţământ au ţinut să susţină un program literar artistic dedicat Zilei Eroilor, din care nu au lipsit recitările de poezii şi mărturii ale veteranilor rezeni, precum şi scenetele „Ion, soldat român” şi „Bocet pentru Ion”.   

          Manifestarea dedicată Înălţării Mântuitorului Nostru Iisus Hristos şi Zilei Eroilor s-a încheiat cu depunerea a zece coroane de flori la Monumentul Eroilor din localitate, din partea Primăriei şi Consiliului Local, Şcolii Redea, veteranului de război, preoţilor din comună, Poliţiei Redea, dar şi a reprezentanţilor altor instituţii din comună.

  Publicat : 25.05.2012

 

 

 

Comuna Redea are,de sambata, un targ saptamanal modern

 

           Redea, o comună olteană înfrăţită cu localitatea Saint Bens Les Bourg din Franţa, are de sâmbătă un târg săptămânal în care locuitorii au ocazia de a-şi expune produsele şi obiectele pe care doresc să le comercializeze eventualilor cumpărători.
           Încă de la intrarea în localitate, dinspre municipiul Caracal, zeci de producători te întâmpină cu produse tradiţionale româneşti.

     Din spusele domnului Dan Bălă, primarul din Redea, comuna pe care o administreaza, până în acest an rezenii, redişorenii, dar şi cetăţenii din satul Valea Soarelui, nu s-au putut bucura de un târg aşa de frumos, o asemenea piaţă agro-alimentară în care să găsească de cumpărat aproape tot ceea ce au nevoie pentru ei acasă. De la legume şi fructe şi lactate, până la confecţii textile, încălţăminte şi produse metalo-chimice. Edilul Dan Bălă ne-a asigurat că tot ceea ce s-a realizat până acum a fost cu bani de la bugetul local, însă investiţia este într-o continuă modernizare.

        „Am stat de vorbă cu oamenii care au venit la târg şi i-am întrebat dacă le place ceea ce văd. Cu toţii mi-au spus că până acum în comuna Redea nu a mai fost un târg săptămânal, o piaţă agro-alimentară în care să găsească aproape tot. Mă bucur de ceea ce am realizat până acum, dar investiţia nu este finalizată. Într-o lună, am terminat ceea ce se vede, iar în următoarele luni târgul se va extinde. Cetăţenii din comună s-au implicat foarte mult pentru a se putea bucura de acest târg. Sper că vom evolua, iar numărul producătorilor care îşi vor expune marfa va fi mult mai mare. În viitor, sper că vor veni la târg, pentru a-şi vinde produsele şi comercianţi din comunele limitrofe”, ne-a spus Dan Bălă. Locuitorii din comuna Redea sunt încântaţi de ceea ce a făcut primarul pentru ei: „Este foarte frumos la târg. Ne bucurăm că nu mai trebuie să mergem până în comunele Rotunda, Bucinişu, Deveselu sau în municipiul Caracal, pentru a ne cumpăra ce ne trebuie acasă. Acum avem târg la noi în comună şi ne este foarte drag”.

     Pe lângă primarul Dan Bălă, la inaugurarea târgului a fost prezent şi un sobor de preoţi, care a ţinut o slujbă de sfinţire a locului.

Publicat : 14.05.2012

 

 

Sărbătoare mare în comuna Redea

            Pentru locuitorii comunei Redea, din judeţul Olt a devenit deja o tradiţie, pentru ca în prima zi de Paşti, edilul comunei, Dan Bălă să organizeze festivalul intitulat „Hora Tradiţională de Paşte”. Ajuns la cea de a şasea ediţie consecutivă, după o pauză mai bună de 40 de ani, festivalul se bucură de un real succes în rândul locuitorilor comunei dar şi a celor din împrejurimi. Acest fapt este certificat de prezenţa a peste 500 de persoane la eveniment. Edilul comunei, a dorit ca acest eveniment cultural-artistic să depăşească graniţele judeţului şi să fie cunoscut în toată ţara. „Cu şase ani în urmă am reluat acest festival, după ce mai bine de 40 de ani fusese uitat. Este păcat să ne uităm tradiţiile şi rădăcinile”, a declarat Dan Bălă, primarul comunei Redea.

             Şi la un eveniment de o asemenea anvergură nu puteau lipsi invitaţii speciali care au oferit celor prezenţi, numeroase momente artistice populare. Printre interpreţii de muzică populară s-au aflat Diana Stan, membrii formaţiei „Nemuritorii” din Buzău împreună cu trupa „Kronos”. Momentul de graţie al festivalului l-a reprezentat intrarea maiestoasă a edilului împreună cu membrii formaţiei „Nemuritorii”, călare pe patru exemplare cabaline de o frumuseţe rară, ca nişte adevăraţi haiduci. „Pentru că acest festival a devenit tradiţie pentru comuna noastră şi se desfăşoară într-o zi sfântă am dorit să le redau locuitorilor noştri un moment artistic minunat, care să ajungă la inimile tuturor. Şi cum este vorba despre distracţie, nu am invitat reprezentanţi personalităţi de la nivel judeţean, tocmai pentru a evita orice speculaţie. N-am vrut să dea o tentă politică spectacolului”, a mai adăugat edilul comunei. Totodată acesta le-a mai adresat celor prezenţi urările caracteristice Sărbătorilor Pascale. Organizatorii evenimentului speră ca la anul festivalul să ia amploare. 

Publicat: 17.04.2012

 

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Proiecte de investiții:

- canalizare

- modernizarea drumurilor

- asfaltarea drumurilor comunale

- dotare  camin cultural

- achizitionare microbuze

Monitorul Oficial Local
Tip
Nume
Data adaugării
Acțiune
Alte Documente
STRATEGIA ANUALA DE ACHIZITII PUBLICE
2016-12-30
Galerie
bgallery_sxmhl_165400_132534093550348_391339527_n.jpg
bgallery_hefno_246533_132540160216408_1992123508_n.jpg
bgallery_rt4hw_282637_132539686883122_1114889718_n.jpg
bgallery_typtg_282918_132539620216462_1502918204_n.jpg
bgallery_cqo9y_401899_132539773549780_111807735_n.jpg
bgallery_bw9kw_533057_132539966883094_1823052399_n.jpg
bgallery_9rzf6_540564_132536133550144_102723100_n.jpg
bgallery_qwdlc_547574_132538933549864_1329953217_n.jpg
bgallery_oa5si_551139_132534046883686_488232771_n.jpg
bgallery_mewmd_560110_132539880216436_1699989844_n.jpg
bgallery_dchg5_575791_132540640216360_546113628_n.jpg
bgallery_bkx61_578089_132539836883107_340589294_n.jpg
bgallery_qv8ix_603062_132539183549839_438053746_n.jpg
bgallery_k02xj_75210_115894708547620_999824099_n.jpg
bgallery_nbbvw_154573_115893235214434_1159365592_n.jpg
bgallery_zibtp_401590_115894788547612_1715139287_n.jpg
bgallery_6h5my_524988_115893921881032_224814896_n.jpg
bgallery_ec7m4_535101_115894738547617_1275479857_n.jpg
bgallery_bhhre_546639_115895191880905_942108121_n.jpg
bgallery_ogx5e_547638_115895201880904_1393265427_n.jpg
bgallery_uzlz5_564218_115894971880927_113231029_n.jpg
bgallery_fud1g_574914_115893778547713_1443945157_n.jpg
bgallery_935qj_580079_115893725214385_574507660_n.jpg
bgallery_nh5jj_576605_115895038547587_1236099255_n.jpg
bgallery_aere4_562105_115893365214421_1685713335_n.jpg
bgallery_xhyi1_319779_115893638547727_307904611_n.jpg
bgallery_niush_532801_115895165214241_1588807306_n.jpg
bgallery_gbe7v_534422_115893701881054_1743771473_n.jpg
bgallery_i9ni8_525501_115893998547691_1943455328_n.jpg
bgallery_l3rnq_550640_115893298547761_928260227_n.jpg
bgallery_ttsfe_538793_115895151880909_594730420_n.jpg
bgallery_7o5no_544331_115894845214273_711974715_n.jpg
bgallery_uvy48_550640_115893298547761_928260227_n.jpg
bgallery_3saqr_538793_115895151880909_594730420_n.jpg
bgallery_cpnsi_544331_115894845214273_711974715_n.jpg
bgallery_ukqqr_13237652_132972310448516_7994619274591596464_n.jpg
<
>
icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...