Cuvântul primarului

"Intrarea în marea familie numită Uniunea Europeană aduce multe beneficii dar şi responsabilităţi pe măsură.
Identificarea şi conştientizarea problemelor, stabilirea şi aplicarea soluţiilor adecvate, constituie calea cea mai potrivită în politica de dezvoltare locală pentru ridicarea standardului de viaţă a cetăţenilor în vederea apropierii de nivelul de dezvoltare existent în comunităţile similare ale Uniunii Europene. Trebuie să învăţăm să conştientizăm care ne sunt adevăratele nevoi şi cum să procedăm pentru a satisface aceste nevoi.
Suntem conștienți că prin dezvoltarea infrastructurii comunei noastre vom putea să atragem investitori care să creeze locuri de muncă, singura soluție de ridicare a standardului de viață a populației comunei Războieni. Drept urmare potențialii investitori care consideră că vor și pot să-şi deschidă o afacere pe raza comunei Războieni, cu generare de locuri de muncă, vor avea tot sprijinul meu’’

Prezentarea Localității

Persoane din institutie:

Primar: Ţarălungă Sebastian-Bogdan
Viceprimar: Măzărianu Constantin
Secretar General: Borș Manuela
Contabil: Văideanu-Filimon Carmen

  • Suprafață: 3603,79 ha
  • Intravilan: 820,9 ha
  • Extravilan: 2782,89 ha
  • Populație: 2332
  • Gospodării: 863
  • Nr. locuințe: 1095
  • Nr. grădinițe: 1
  • Nr. școli: 1
Numele localităților aflate în administrație:

Războienii de Jos, Războieni, Borșeni, Valea Albă, Valea Mare

Așezarea geografică

Comuna Războieni este situată în partea de est a judeţului Neamţ şi are următoarele vecinătăţi:
- la nord: comuna Țibucani
- la est: comuna Tupilați
- la vest: comunele Ștefan cel Mare și Bodești
- la sud: comuna Dragomirești
Prin aşezarea sa în cadrul judeţului Neamţ, comuna Razboieni, se află în centrul de greutate al triunghiului format din Municipiul Piatra Neamţ , Municipiul Roman şi oraşul Târgu Neamţ, având legături directe și indirecte cu acestea prin reţeaua de căi rutiere ce o străbate.
Comuna are în componenţă următoarele sate: Războienii de Jos (reşedinţă de comună), Războieni, Valea Alba, Valea Mare și Borșeni. Satele componente ale comunei, aşezate în zona subcarpatică a Moldovei, prezintă puţine diferenţieri fizico – geografice ceea ce le conferă aceleaşi particularităţi climatice, hidrologice, fitopedologice şi de valoare economică.
Comuna Războieni se situează în zona subcarpatică a Moldovei, în micile depresiuni aflate între dealuri, pe cursurile unor pâraie ce traversează de la nord la sud teritoriul acesteia. Zona are o populatie numeroasa (fapt caracteristic reliefului de terasă, favorabil dezvoltării aşezărilor omeneşti) şi acest fapt este de interes în sensul că mai multe localităţi din comune diferite îşi pot construi reţele comune de apă, gaz, canalizare, colectarea deşeurilor, etc. ceea ce ar duce la o eficienţă sporită şi reducerea costurilor. Rămâne de văzut dacă vor putea fi construite în comun aceste reţele. Legătura comunei, cu oraşele Piatra Neamţ, Târgu Neamt şi Roman este asigurată de drumul judeţean DJ 208 G.
În prezent pe raza comunei Războieni sunt modernizate și asfaltate un număr însemnat de drumuri, precum: DJ 155P din satul Războienii de Jos, DC 29 în satul Valea Albă, DC 184 si DC 25 din satul Războieni, DC 195 din zona “Lela”, satul Războienii de Jos, drumuri din satul Valea Mare şi zona “Bozu” din Războienii de Jos. O serie de străzi şi alei sunt doar balastate.
​În cea mai mare parte, suprafaţa comunei este deluroasă, cele mai importante culmi fiind: Dealul Ghetau; Dealurile Valea Mare, în partea de vest a comunei

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...