PRIMĂRIA POIANA LACULUI

29273 Vizualizări
Poiana Lacului
Tip: Comuna
Adresa: Principală, nr. 1(Cod poștal: 117555), Județ: Arges,Romania
Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar Ion Dumitrache
Viceprimar:
Secretar General: Pătru Angela
Contabil: Ilie Ion Irinel

  • Populație: 6672
  • Gospodării: 2215
Numele localităților aflate în administrație:

Catunaşi, Cepari, Dealu Oraşului, Dealu Viilor, Dinculeşti, Găleţeanu, Gărdineşti, Gâlceşti, Metofu, Păduroiu Deal, Păduroiu Vale, Poiana Lacului, Sămara

Așezarea geografică:

În judeţul Argeş, pe drumul spre Drăgăşani, la mai puţin de 20 de kilometrii de Municipiul Piteşti, se află Comuna Poiana Lacului.
Poiana Lacului se află în partea centrală a judeţului Argeş, aşezată între dealuri şi podişuri piemontane pe terasa Cotmenei, la 18 km spre sud-vest de Piteşti.
Comuna Poiana Lacului este o comună de tranziţie între marile unităţi morfologice ale tării: Carpaţii Meridionali la Nord şi Câmpia Română la Sud şi conferă căilor de comunicaţie o importanţă deosebită. Astfel calea rutieră cea mai importantă care traversează comuna de la est la vest este DN 67B Piteşti – Drăgăşani şi drumurile judeţene DJ703A (Cocu-Albota) şi DJ 679 Săpata.
Din punct de vedere al delimitării geografice se disting următoarele vecinătăţi: La Nord comuna Băbana, la Vest comunele Cocu şi Vedea, la Sud comunele Vedea şi Săpata, la Est Moşoaia şi Albota. Făcând parte din teritoriul administrativ al judeţului Argeş, se încadrează în regiunea de dezvoltare Sud.

Proiecte de investiții:

Reabilitare şi asfaltare drumuri comunale în comuna Poiana Lacului, constructie Camin de Batrâni în satul Paduroiu Deal şi dotare Camin Cultural Păduroiu Vale
alimentare cu gaze naturale pe toată suprafaţa localităţii.

icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...