PRIMĂRIA MIROSLAVA

36925 Vizualizări
Miroslava
Tip: Comuna
Adresa: Constantin Langa, nr. 93(Cod poștal: 707305), Județ: Iasi,Romania
Cuvântul primarului

Anul 2020 a fost un an greu pentru noi toți, marcat în mare parte de pandemia de coronavirus. Ne-am concentrat toate eforturile pentru a încetini răspândirea virusului, pentru a atenua efectele sociale și economice ale pandemiei și pentru a sprijini cetățenii comunei noastre să depășească această criză. Făcând bilanțul ultimilor ani putem afirma că a fost un drum lung de la Miroslava cea fără asfalt, apă, canalizare și doar cu agricultură, până la Miroslava de astăzi cu utilități, populație de talia unui oraș și cu un Parc Industrial modern. În urmă cu aproape un deceniu, nu a existat viziune și dorința de a transforma satele slab dezvoltate în localități moderne. Dezvoltarea nu a fost ușoară și haosul primului deceniu post-decembrist, când fiecare a construit cum a dorit, se regăsește pe alocuri și astăzi: străzi înguste, distanța mică între construcții. Mulți dintre locuitorii de astăzi ai comunei Miroslava nu au cunoscut problemele care au venit din trecut și provocările actuale.
În mandatul 2016-2020, Consiliul Local Miroslava și primarul comunei Miroslava au elaborat și pus în aplicare un plan de invesțiii multianual axat, în principal, pe următoarele direcții: modernizarea și asfaltarea străzilor și drumurilor locale din comuna Miroslava, realizarea trotuarelor pe drumurile principale din comună, extinderea rețelei de apă potabilă și apă uzată, extinderea rețelelor electrice și a instalațiilor de iluminat public, amenajarea de parcuri de joacă pentru copiii în satele din comună, continuarea invesțiiilor în parcul industrial I și începerea investițiilor în parcul industrial II, continuarea investițiilor la baza sportivă, construcția unei biserici noi în Valea Adâncă, amenajarea centrului de comună prin înființarea de zone verzi și spații moderne pentru petrecerea timpului liber pentru toți cetățenii comunei, etc.
2020 a fost anul bilanțului și anul elaborării noii strategii de dezvoltare durabilă a comunei pentru următoarea perioadă de programare a Uniunii Europene 2021-2027 și demararea de noi proiecte de dezvoltare: crearea unor baze de agrement – amenajarea lacurilor de la Ciurbești și Ezăreni, amenajarea pădurilor Cornești și Uricani și amenajarea Rezervației Floristice de la Valea lui David, înființarea unei piețe agroalimentare unde vor fi promovate produsele locale, amenajarea centrului de comună – zone de relaxare, agrement, comerț și valorificarea produselor locale, continuarea investițiilor în infrastructura rețelei de drumuri locale și canalizare și multe altele. De asemenea, reactualizarea Planului Urbanistic General, realizarea unui studiu de trafic pentru a-l optimiza și continuarea digitalizării serviciilor publice vor fi printre prioritățile noastre
2021 va fi un nou început și vă asigur că doar împreună vom reuși să transformăm comuna Miroslava, într-una dintre cele mai moderne comune din țară
Mulțumesc consilierilor locali, instituțiilor subordonate, și, nu în ultimul rând, întregului aparat de specialitate al primarului pentru implicarea activă în toate activitățile desfășurate pentru îmbunătățirea standardului de viață a cetățenilor din comuna Miroslava, județul Iași.
​Să privim cu încredere și speranță în viitor!

Prezentarea Localității
b_200603_l3xuhy.jpeg

Persoane din institutie

Primar: Niţă Dan
Viceprimar: Lisoschi Mihăiță-Costel
Secretar General: Ursanu Ancuţa-Lenuţa
Contabil: Rusu Ilie

  • Suprafață: 8257 ha
  • Intravilan: 3051 ha
  • Extravilan: 5206 ha
  • Populație: 27102
  • Gospodării: 9739
  • Nr. locuințe: 9625
  • Nr. grădinițe: 7
  • Nr. școli: 6
  • Nr. licee: 1
Numele localităților aflate în administrație:

Balciu – atestat din anul 1446
Brătuleni – atestat din anul 1456
Ciurbeşti – atestat din anul 1503
Corneşti – atestat din anul 1613
Dancaş– atestat din anul 1820
Găureni – atestat din anul 1583
Horpaz – atestat din anul 1646
Miroslava – atestat din anul 1579
Proselnici- atestat din anul 1490
Uricani – atestat din anul 1456
Valea Adâncă– atestat din anul 1772
Valea Ursului – atestat din anul 1864
Voroveşti - atestat din anul 1456

Așezarea geografică:

Comuna Miroslava este situată în partea centrală a judeţului Iaşi. Ea este plasată la limita sud- vestică a Municipiului Iaşi, la 47°08' latitudine nordică şi 27°29' longitudine estică.
Miroslava este situată la 30 km de Râul Prut (limita estică a judeţului), pe care se află frontiera Uniunii Europene și granița dintre România și Republica Moldova. Față de limita vestică a județului, comuna Miroslava se află la 40 km faţă de limita vestică, 25 km față de limita sudică.
Comuna Miroslava (reşedinţa de comună) este situată la o distanţă de aproximativ 7 km de Gara Iaşi. Accesul feroviar poate fi asigurat, de asemenea, şi prin intermediul Gării Leţcani, situată la o distanţă de aproximativ 14 km de satul Miroslava. 
În ceea ce priveşte accesul prin intermediul căilor aeriene, comuna Miroslava se află la o distanţă de circa 15 km de Aeroportul Internaţional Iaşi.
Teritoriul comunei Miroslava se învecinează: 
- în partea de nord - est: Municipiul Iaşi 
- în partea de nord: Comunele Valea Lupului şi Rediu 
- în partea de nord - vest: Comuna Leţcani
- în partea de vest: Comuna Horleşti
- în partea de sud - vest: Comuna Voineşti 
- în partea de sud: Comuna Mogoşeşti 
- în partea de sud - est: Comuna Ciurea 
Principalele căi de acces din localitate sunt: 
- DN 28 (E 583) Iaşi - Roman
- Centura ocolitoare a Municipiului Iaşi 
- DJ 248 A Iaşi - Negreşti 
- DJ 248 Iaşi - Scânteia 
​- DC 27, DC 28, DC 39, DC 87
Localități Înfrățite:
Înțelegere de Cooperare între Comuna Miroslava și Satul Galjbiivka, Raionul Yampil, Regiunea Vinnița, Ucraina
Acord de Cooperare între Comuna Miroslava și Satul Cornești, Raionul Ungheni din Republica Moldova
Acord de Cooperare între Comuna Miroslava și Satul Cărineni, Raionul Hâncești din Republica Moldova
Acord de înfrățire între Comuna Miroslava și Orașul Durlești, Municipiul Chișinou (Republica Moldova)
Acord de Colaborare între Comuna Miroslava și Consiliul Raionului Fălești, Republica Moldova
Acord de Colaborare între Comuna Miroslava și Orașul Dondușeni, Raionul Dondușeni din Republica Moldova

Activități specifice zonei:

Condiţiile fizice, tradiţia locală, preocupările prezente şi tendinţele concrete de revigorare functională fac din Miroslava un teritoriu cu o agricultură productivă aflată în continuă creştere, înglobând ferme viticole şi pomicole, centre de cercetare, micro- ferme de producţie vegetală şi animală, învaţământ de specialitate

Activități economice principale:

Industrie:
Miroslava are un potențial industrial deosebit, multe fabrici cunoscute precum, Delphi Technologies, Mecon Iaşi, National Paints Factories Company, Tess Conex, Electra, Fildas Trading,Mennekes Electric ,etc., având sediu social sau punctul de lucru pe teritoriul comunei.
De asemenea, Primăria Miroslava, pentru a-şi desfăşura activitatea şi alte firme importante pe teritoriul comunei, a înfiinţat Parcul Industrial Miroslava I şi Parcul Industrial Miroslava II, ambele ocupând o suprafaţă de 71,64 ha. Parcul Industrial Miroslava I, a fost înfiinţat pe o suprafaţă de 46,77 ha, investiţia având o valoare totală de 4.307.413 de euro, iar Parcul Industrial Miroslava II a fost fost înfiinţat pe o suprafaţă de 25,20 ha, investiţia având o valoare totală de 2.083.797 de euro.
În ceea ce priveşte gradul de ocupare, în prezent, Parcul Industrial Miroslava I este ocupat în proporţie de 100 %, iar Parcul Industrial Miroslava II este ocupat in proportie de 50%.
Realizarea parcurilor a implicat construcţia unor reţele de drumuri şi dotarea cu reţele edilitare, creându-se astfel condiţii pentru amplasarea de obiective cu scop de producţie. La solicitarea investitorilor, se poate realiza accesul pe calea ferată, Parcul Industrial Miroslava I şi II fiind amplasate în apropierea acesteia
O mare parte dintre proiectele din ultima perioadă s-au dezvoltat pe platforme industriale, astfel că Parcul Industrial Miroslava I şi II, a devenit foarte atractiv pentru investitori şi dezvoltatori, datorită amplasamentului zonal, a accesului facil şi nu în ultimul rând datorită utilizării eficiente a infrastructurii existente. Parcul Industrial Miroslava I şi II, pun la dispoziţia investitorilor şi dezvoltatorilor loturi de teren cu o infrastructură gata amenajată, fără costuri suplimentare în acest sens. În acelaşi timp, investitorilor şi dezvoltatorilor le vor fi asigurate şi spaţii pentru birouri, comerţ, pentru servicii de cazare şi pentru producere de energie. Prin realizarea Parcului Industrial Miroslava I şi II s-au creat condiţii pentru următoarele obiective:
- Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale
- Constructţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale
- Fabricarea de structuri metalice
- Restaurante şi alte activitati de alimentaţie publică
- Producţie folii din mase plastic
- Comerț cu ridicata de piese și accesorii auto
- Producţie publicitară
-Fabricarea de cabluri cu fibra optică
- Comercializare, producţie, montaj şi întretinere echipamente şi utilaje cu comandă numerică
- Fabricarea betonului
- Fabricarea altor produse din minerale nemetalice
- Fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor de patiserie
- Alte transporturi terestre de călători
- Fabricarea produselor de carne (inclusiv din carne de pasăre)
- Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor
- Fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspte de patiserie
- Alte lucrări speciale de construcții
- Comerț cu amănuntul efectuat în afara magazinelor, standurilor, chioșcurilor și piețelor
- Producție în industria electronică
- Fabricarea berii
- Distribuție de medicamente
- Producţie suplimente parafarmaceutice
- Fabricarea echipamentelor de ridicat şi manipulate
- Producția și comercializare etichete autocolante
- Hale industriale pentru producţie şi depozitare
- Distribuția de mașini unelte CNC
- Comerţ, producţie alimentară, transporturi
- Fabricarea preparatelor farmaceutice
- Comerț cu motociclete, piese și accesorii aferente, întreținerea și repararea motocicletelor
- Lucrări de instalaţii sanitare
- Transporturi rutiere și mărfuri
- Fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule
- Transport internaţional, servicii depozitare sşi logistică, import-export
- Tipografie
- Comerţ cu amănuntul, cu vânzare predominantă de produse nealimentare
- Producţie profile şi structuri metalice; Dezvoltare (promovare) imobiliară
- Comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice
- Producţie ambalaje polietilenă
- Producţie echipamente pentru spălătorii SELF SERVICE
- Producție și distribuție materiale și echipamente electrice
- Întreţinerea şi repararea autovehiculelor
- Comerţ cu ridicata al bunurilor de uz gospodăresc
- Fabricarea de articole confecţionate din textile (perdele, draperii, tapiţerii), decoratiuni
- Lucrări de pregătire a terenului
- Productie tiglă metalică
- Fabricarea utilajelor pentru prelucrarea maselor plastice și a cauciucului
- Constructii civile, producţie profile aluminiu
- Fabricarea betonului
- Automate cafea
- Producție tâmplărie termoizolantă pvc și aluminiu.
Agricultura:
Miroslava are o tradiție agricolă importantă. De altfel, prima școală de agricultură din România a luat ființă la Miroslava în 1831. De altfel, în anul 2014, cel mai mare târg agricol din zona Moldovei, ”AGRALIM’’ a avut loc pe teritoriul comunei. În Miroslava principalele culturi agricole sunt: grâu, secară, porumb, floarea soarelui, cartofi și legume. Pe de altă parte, comuna Miroslava este cunoscută în domeniul viticulturii și pentru vinul de Uricani. Viticultura este și ea o componentă importantă a Miroslavei
Liceul Tehnologic Agricol "Mihail Kogalniceanu" Miroslava îsi află începutul în Institutul de Educaţie pentru Fiii de Nobili deschis la Miroslava la 24 octombrie 1831, în palatul marelui boier moldovean, Vasile Beldiman, situat pe un "deal romantic", aşa cum îl prezintă în cartea sa, "Tainele inimii", unul dintre elevii primei promoţii, Mihail Kogalniceanu.
În prezent liceul Tehnologic Agricol “ Mihail Kogalniceanu” Miroslava este o instituţie de învăţământ care oferă pregătire în domeniul agricol
Trebuie menționat că pe teriotoriul comunei noastre există:
- Pepiniere pomicole şi viticole
- Crescătorie de ovine, fazani
- Fermă piscicolă
- Pepiniera dendrofloricolă
- Expoziţie floricolă
- Stațiunea de Cercetare și Producție Pomicolă Miroslava este cunoscută în țară și în străinătate. Aici au fost create patru soiuri productive de nuc
Firme Reprezentative:
Pe teritoriul Comunei Miroslava își desfășoară activitatea firme binecunoscute în mediul de afaceri din România, precum: S.C. Metro Cash & Carry S.R.L., S.C. Elvila S.A., S.C. Delphi Diesel Systems România S.R.L., S.C. Europartener S.R.L., S.C. Sky Group S.A., S.C. Mobili Brianza S.R.L., S.C. Perspectives Constructions S.R.L., S.C. Petro Grup S.R.L., S.C. Dedeman S.A., S.C. National Paints Factories Company S.A.,S.C. Farmexim S.A., S.C. Tess Conex S.A., S.C. Arabesque S.R.L., S.C. Avi-Top S.A., S.C. Misavan Trading S.R.L., S.C. Deme Macarale S.R.L. , S.C. ELECTRA S.R.L., S.C. Inovalabel S.R.L., S.C. Mennekes Electric S.R.L., S.C. Mecon Iași S.R.L., etc.
Oportunităţi:
Dezvoltarea economică sustenabilă a zonei poate determina reîntoarcerea populaţiei plecată la muncă în străinătate
Existenţa unor obiective cultural-istorice care pot fi valorificate din punct de vedere turistic
Apartenenţa la Zona Metropolitană Iaşi
Existenţa programelor guvernamentale de susţinere a unor investiţii în domeniul reabilitării şi extinderii reţelelor de apă, canalizare şi epurare a apelor uzate
Extinderea şi reabilitarea infrastructurii rutiere prin intermediul finanţărilor europene nerambursabile
Posibilitatea dezvoltării de parteneriate între instituţiile educaţionale din comună şi alte unităţi din ţară şi străinătate
Accesarea fondurilor europene pentru înfiinţarea, reabilitarea şi dotarea corespunzătoare a structurilor sanitare şi educaţionale
Montarea camerelor de supraveghere video în zonele cu infracţionalitate ridicată
Realizarea de împăduriri/perdele forestiere
Dezvoltarea de parteneriate în vederea protecţiei mediului

Obiective turistice:

Bogăţia cultural istorică a comunei Miroslava se identifică cu Palatul (Casa) Sturdza, palat ce a fost construit la începutul secolului XIX –lea. Palatul este un monument de arhitectură nobiliară şi a fost construit de familia boierului moldovean Vasile Beldiman, iar în prezent se află în curtea Liceului Agricol ”Mihail Kogălniceanu”, aici funcţionând Muzeul Etnografic al Agriculturii Moldovei şi biblioteca şcolii.
Muzeul este extins în 12 camere, iar munca celor care au contribuit la dotarea acestuia, s-a concretizat în şase secţii distincte: Zootehnia în Moldova, Industria casnică în Moldova, Portul popular din zona Iaşi, Centre ceramice tradiţionale din zona Iaşi şi Istoria şcolii şi a învăţământului agricol românesc din Moldova. Acesta a fost vizitat de-a lungul timpului de numeroase personalități printre care Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România
Punerea în valoare a potențialului turistic deosebit a făcut necesară realizarea la Miroslava a unui Centru de Promovare Turistică
La Miroslava sunt două rezervații naturale:
Rezervaţia floricolă Valea lui David cuprinde o pajişte multiseculară, cu fâneţe ce aparţin regiunii de silvostepă din nordul Moldovei, cu pâlcuri de stejar şi gorun, bogate în poieni, iazuri şi terenuri mlăştinoase, unele din ele cu soluri salinizate. Aici se regăsesc peste 570 de specii de plante antofite, dintre care adevărate rarităţi floristice pentru România, cum ar fi amăreala siberiană (Polygala sibirica), bărbuşoara, clopoţeii, măcrişul de stepă (Rumex tuberosus), migdalul pitic, patlagina, stânjenei de stepă, stânjenelul, steluţa cu flori albastre, varza tătărască, etc.
Pădurea seculară Valea Ursului – Uricani oferă o frumuseţe forestieră inedită cu o suprafaţă de aproape 70 de hectare şi este alcătuită din goruni, stejari şi tei argintii. Cele mai abundente specii de arbori de aici sunt speciile de stejar (Quercus pedunculiflora, Quercus petraea, Quercus polzcarpa, Quercus dalehampii), arţarul (Acer campestris, Acer tataricum) şi teiul (Tilia tomentosa). Pe teritoriul comunei Miroslava sunt trei lacuri: Ciurbeşti, Ezăreni și Cornești. În proximitatea lor sunt realizate spaţii de cazare care permit petrecerea timpului liber în orice anotimp. La Ezăreni există și o bază nautică
În ceea ce privește cele mai importante monumente istorice enumerăm:
Situl arheologic Bulgărie de la Miroslava
Casa Sturza – Muzeul etnografic al agriculturii Miroslava
Biserica “Naşterea Maicii Domnului” Miroslava
Biserica de lemn “Sfântul Gheorghe” Voroveşti; Biserica “Sfântul Nicolae” Ciurbeşti
Biserica “Sfinţii Voievozi” Proselnici
Biserica ”Buna Vestire” Cornești, zidită în anul 1833; Biserica “Sfântu Gheorghe” Găureni
Biserica “Acoperământul Maicii Domnului” Ezăreni
Biserica “Sfântul Nicolae” Brătuleni
Biserica “Sfântul Nicolae” Balciu
Biserica “Adormirea Maicii Domnului” Uricani

Evenimente locale:

Fiii satului Uricani - 15 august, "Asociaţia Culturală "Fiii Satului Uricani" îi adună într-o atmosferă de sărbătoare pe toţi oamenii de seamă ai satului, răspândiţi în toată ţara sau dincolo de graniţe.
Ziua eroilor - 13 mai, Program: Ziua eroilor se sărbătoreşte întotdeauna la ziua Înălţării Domnului unde elevii şcolii prezintă program artistic închinat eroilorneamului la mormântul eroului necunoscut ce se află în curtea bisericii din satul Miroslava 
Zilele satului Ciurbești - 24 iulie. Activități organizate cu această ocazie: Slujbaă la biserica satului, Lansare expoziție de pictură la Școala din Ciubești.
Zilele comunei Miroslava, în perioada 6-9 septembrie. Activități organizate cu această ocazie: campionat local de fotbal, vizitarea gratuită, cu ghid a Muzeului Etnografic al Agriculturii Moldovei, premierea cuplurilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie, acordarea titlurilor de cetățeni de onoare, Sărbătoarea Recoltei (expoziția cu vânzare a produselor agricole din producția proprie);
Zilele Turismului în Miroslava 6-9 septembrie
Hramul Bisericii Uricani - 15 august
Hramul Bisericii Corneşti - 25 martie
Hramul Bisericii Voroveşti - 23 aprilie
Hramul Bisericii Balciu şi Proselnici - 8 noiembrie
Hramul Bisericii Ciurbeşti, Valea Adâncă şi Brătuleni - 6 decembrie
Hramul Bisericii Găureni - 23 aprilie
Hramul Bisericii Ezăreni - 1 octombrie
Hramul Bisericii Horpaz - 26 octombrie
Hramul Bisericii Valea Ursului - 31 mai

Facilități oferite investitorilor:

Reţea alimentare apă potabilă
Reţea colectare ape uzate
Reţea de energie electrică
Reţea de gaze naturale
Servicii de salubritate
Drumuri modernizate
Acces la DN 28 (E 583) Iaşi - Roman; Centura ocolitoare a Municipiului Iaşi; DJ 248 A Iaşi - Negreşti; DJ 248 Iaşi - Scânteia; DC 27, DC 28, DC 39, DC 87 
Telecomunicaţii, IT, fibră optică.
Miroslava se învecinează cu Municipiul Iaşi, făcând parte din zona metropolitană
Poziționarea favorabilă, infrastructura și deschiderea Primăriei către investitori a făcut
posibilă atragerea unor firme importante
La Miroslava există condiții excelente pentru investiții, existând infrastructură, posibilități de
concesionare terenuri în zona comercială și industrială, forță de muncă bine calificată,
oportunități de afaceri asemănătoare Iașului, impozite și taxe reduse la nivel rural, concepții noi și
deschidere către marile investiții
În zona comercială şi industrială sunt amplasate şi S.C. Delphi Diesel Systems România,
S.C. Dedeman S.A., S.C. Arabesque S.A., S.C. Viarom Construct S.A., S.C. Farmexim S.A.,
S.C. Glasveia S.R.L.
Menționăm și alte firme binecunoscute în mediul de afaceri din România și care își desfășoară
activitatea pe teritoriul comunei Miroslava

Proiecte de investiții:

În anul 2021, UAT Comuna Miroslava, județul Iași va continua planul de investiții multianual axat în principal, pe următoarele direcții:
Modernizarea și extinderea transportului public local în comuna Miroslava
Extinderea rețelei de colectare ape uzate în toate satele din comuna Miroslava, județul Iași
Realizarea de racorduri la rețeaua de apă potabilă și apă uzată menajeră pentru locuințele din comuna Miroslava
Digitalizare - dezvoltarea serviciilor de e-Administrație – Informatizarea primăriei și oferirea de soluții online pentru cetățeni
Creare unor baze de agrement – amenzajarea lacurilor de la Ciurbești și Ezăreni, amenajarea/conservarea pădurilor Cornești și Uricani și amenajarea Rezervației Floristice de la Valea lui David
Conservarea patrimoniului – satul miroslăvean (conservarea locuințelor tradiționale)
Aqua Park pentru iarnă și vară
Locuinţe sociale în regim de închiriere D+P+2E+M, comuna Miroslava
Locuinţe pentru tineri în vederea închirierii D+P+2E+M, comuna Miroslava, localitatea Valea Ursului
Realizare parc comunal central – Amenajare Peisagistică
Cartier rezidenţial Miroslava în zona fabricii Antibiotice
Anvelopări clădiri publice şi sociale în localitatea Miroslava
Bazin de înot olimpic în comuna Miroslava
Construire cămin cultural în comuna Miroslava
Construire Complex Sportiv în Comuna Miroslava
Înființarea unui Centru Federal Regional de Tenis în parteneriat cu Federația Română de Tenis
Patinoar artificial în comuna Miroslava
Amenajarea cursurilor de apă din comuna Miroslava
Amenajarea de alei pietonale pe străzile din domeniul public din toate satele din comuna Miroslava, acolo unde este spațiul necesar care să permită realizarea acestor lucrări
Înființarea unui Centru de Excelență în formarea Profesională Inițială în Sistem Dual la Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogălniceanu Miroslava
Conservarea, protejarea și punerea în valoare a pădurilor din comuna Miroslava.

Galerie
bgallery_evung_New Image 2.JPG
bgallery_5lcc1_19323_436880746469571_4477620124421753356_n.jpg
bgallery_ksrnp_11169154_606464856135400_8197023353726466466_n.jpg
bgallery_fs8wb_150084_1408311542766804_607900420_n.jpg
bgallery_wsl3j_11694790_1611042925826997_5564354837373025250_n.jpg
bgallery_1pxm9_10489922_1448011465463478_72554313618565156_n.jpg
bgallery_s2ji3_1505262_1408297029434922_1008178267_n.jpg
bgallery_74ulz_150084_1408311542766804_607900420_n.jpg
<
>
icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...