PRIMĂRIA FÂNTÂNELE

15537 Vizualizări
Fantanele
Tip: Comuna
Adresa: Șoseaua Turnu Măgurele, nr. 68(Cod poștal: 147371), Județ: Teleorman,Romania
Cuvântul primarului

Întotdeauna am crezut în valoarea omului și în puterea echipei. Succesul unei echipe este determinat de implementarea cetățenilor, devotamentul primarului față de comunitate și sprijinul venit din partea Consiliului Local Fântânele.
Dumneavoastră, bunicii sau părinții noștri, tineri și copii din Fântânele, sunteți cei care ne  spuneți ce nevoi aveți. Fiecare cetățean merită condiții mai bune de viață cu apă și canalizare, cu drumuri asfaltate, cu grădinițe și școli renovate, conectate la tehnologia actuală.

Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar: Pîrvan Ionel Stelian
Viceprimar:
Secretar General: Ţona Aurelia
Contabil: Crivacu Felicia

  • Suprafață: 4692 ha
  • Intravilan: 223 ha
  • Extravilan: 4229 ha
  • Populație: 1801
  • Gospodării: 647
  • Nr. locuințe: 647
  • Nr. grădinițe: 1
  • Nr. școli: 1
Așezarea geografică:

Județul Teleorman este situat în partea de sud a țării, în zona centrală a Câmpiei Române, la intersecția dintre paralela 44° nord și meridianul 25° est, teritoriul său fiind încadrat de județele Argeș și Dâmbovița la nord, Giurgiu la est și Olt la vest.
Extremitatea sudică a județului este delimitată de fluviul Dunărea, care constituie granița României cu Bulgaria. Vecinătatea fluviului Dunărea reprezintă unul dintre atuurile județului, constituind un potențial vector de dezvoltare, prin oportunitățile de cooperare transfrontalieră cu Bulgaria.
Localitatea se află situată în partea de sud a județului Teleorman, pe DN 51 A ce străbate localitatea de la est la vest. Comuna Fântânele este formată dintr-o singură subdiviziune teritorială: satul Fântânele.
Coordonatele geografice ale comunei Fântânele sunt: 43°43' latitudine nordică și 25°17' longitudine estică.
Vecinii localității sunt:
- la nord - comuna Izvoarele;
- la sud - Fluviul Dunărea;
- la vest - comuna Suhaia;
- la est - oraşul Zimnicea.

Activități specifice zonei:

Zonă tradițional subdezvoltată, dar cu întinse suprafețe agricole, care pot sta la baza dezvoltării unei agriculturi specializate pe anumite tipuri de culturi, corespunzătoare condițiilor pedologice din regiune.
Condițiile naturale favorabile de care dispune regiunea sud Muntenia, creează posibilitatea dezvoltării tuturor sectoarelor agricole, potențialul în acest domeniu fiind sprijinit și de întinsele suprafețe de câmpie acoperite cu soluri fertile din jumătatea sudică a regiunii.
- caracteristicile reliefului nu permit dezvoltarea turismului decât sub forma creării unor baze de agrement (cu profil preponderet piscicol);
- având un grad ridicat de fertilitate, solurile permit practicarea la scară largă a agriculturii, climatul temperat este de asemenea propice activităților agricole;
Condițiile geografice și climaterice deosebit de favorabile ale zonei au determinat locuitorii să practice o serie de activități predominant agricole cum ar fi: cultivarea plantelor și creșterea animalelor.
Comuna Fântânele este situată într-o zonă de câmpie, ceea ce favorizează prezența culturilor: grâu, porumb, floarea soarelui, plante tehnice. În comuna Fântânele, zona viticolă este reprezentaă prin soiuri hibride, pomicultura este compusă din: meri, peri, vișini, caiși, pruni, iar legumicultura este compusă din: roșii, ardei, castraveți, ceapă, varză, vinete, dovleci, cultivate în gospodării pentru consumul propriu.
 

Activități economice principale:

Industria este reprezentată în comună de către societăți comerciale grupate pe diverse domenii: agricultură, zootehnie, comerț, creșterea albinelor.
 

Obiective turistice:

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Monumentul eroilor 1916-1918
Monumentul eroilor - Răscoala de la 1907
Fluviul Dunărea

Evenimente locale:

Ziua comunei - 19 aprilie
Hramul bisericii - 15 august

Facilități oferite investitorilor:

Comuna Fântânele dispune de o serie de rețele și echipamente tehnico-edilitare caracterizate printr-un grad de acoperire a teritoriului.
Electricitate - 100%
Apă potabilă
Telefonie fixă, mobilă, internet
Principalele căi de acces în comună:
Drumul Național 51A
Comuna Fântânele se află poziționată în apropiere de orașe importante, ceea ce îi sporește potențialul:
Turnu Măgurele 50 km;
Alexandria 45 km;
Zimnicea 10km.
Oportunități:
Punctele forte și cele slabe sunt legate de comună și de strategiile acesteia și de modul cum se compară cu concurența. Oportunitățile și amenințările vin dinspre mediul de piață și din direcția concurenței, de regulă sunt factori asupra cărora zona în general nu are nici un control.
​Posibilitatea accesării unor programe de finanțare guvernamentale pentru reconversie profesională și crearea de noi locuri de muncă pentru șomeri;
Punerea la dispoziție de terenuri și spații din comună care pot fi folosite pentru dezvoltări antreprenoriale;
Programe guvernamentale pentru încurajarea inițiativelor locale, în special în domeniul dezvoltării zootehnice și a infrastrucurii aferente.

Proiecte de investiții:

Rețea de canalizare şi staţie de epurare - aflată în curs de execuție
Asfaltare străzi comunale
Amenajarea a 2 locuri de joacă pentru copii
Înființare rețea distribuție gaze naturale
Reabilitare școală gimnazială Fântânele
Reabilitare sistem alimentare cu apă

icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...