Cuvântul primarului

Cititorule, primeşte te rog, această carte de vizită a comunei Dofteana, la începutul mileniului trei, ca pe o provocare la meditaţie şi cunoaştere dar şi ca pe un răspuns la necesitatea rezolvării problemelor cu care se confruntă comunitatea noastră.
Acest ghid se doreşte un instrument modern de provocare la comunicare rapidă şi eficientă între Primărie, cetăţenii comunei Dofteana dar şi pentru cei care doresc să ne cunoască, să înţeleagă modul nostru de viaţă.
Sunteţi martorii unor schimbări profunde în toate satele comunei Dofteana, prin proiectele cuprinse în Strategia de Dezvoltare Locală, care prin implementarea lor vor atrage fonduri europene ridicând localitatea la standarde europene.
Este important şi necesar să învăţăm să trăim în marea familie europeană, să conştientizăm care sunt adevăratele noastre nevoi şi cum să procedăm pentru satisfacerea lor.
Celor care vizitaţi comuna Dofteana prin intermediul acestui site vă adresez invitaţia de a deveni oaspeţi reali pentru a vă convinge de oportunităţile de dezvoltare ale comunităţii noastre.
Prezenţa noastră se face simţită în spaţiu şi timp doar dacă ne vom afla împreună pe un drum ascendant, ne vom uni aspiraţiile, idealurile şi competenţele fiecăruia dintre noi, spre obţinerea de rezultate cu impact pozitiv, durabile în timp, în dezvoltarea comunităţii.

Cu cele mai alese gânduri,
​Primar, Ec. Ioan Bujor

Prezentarea Localității

Persoane din institutie:

Primar: Ec. Bujor Ioan
Viceprimar:
Secretar General: Spoială Mariana
Contabil: Ec. Pintilie Aurica

  • Suprafață: 17398 ha
  • Intravilan: 738 ha
  • Extravilan: 16660 ha
  • Populație: 11298
  • Gospodării: 4600
  • Nr. locuințe: 3615
  • Nr. grădinițe: 6
  • Nr. școli: 6
Numele localităților aflate în administrație:

Dofteana, Cucuieţi, Larga, Bogata, Ştefan Vodă, Hăghiac, Seaca

Așezarea geografică

Comuna Dofteana este aşezată în partea de vest a judeţului Bacău, în zona depresionară a Carpaţilor Orientali, la confluenţa Râului Trotuş cu Pârâul Dofteana, la o altitudine ce variază între 300 m (Lunca Trotuşului) şi 1468 m (Vârful Nemira).
Se învecinează:
- la nord cu oraşul Dărmăneşti; 
- la est cu comunele Berzunţi şi Bârsăneşti; 
- la sud cu oraşele Târgu Ocna şi Slănic Moldova; 
- la vest - cu judeţul Covasna.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...