PRIMĂRIA DOBA

28516 Vizualizări
Doba
Tip: Comuna
Adresa: Principală, nr. 74(Cod poștal: 447125), Județ: Satu Mare,Romania
Cuvântul primarului

În calitate de primar al comunei Doba, adresez un sincer bun venit tuturor celor ce ați accesat acest site, cei care accesând această pagină doresc să se informeze despre activitatea Primăriei și salut toți vizitatorii din alte orașe și țări, care doresc să cunoasca viața de zi cu zi a acestei comune, să afle despre trecutul lui, despre valorile culturale și despre locuitorii lui sau despre prezentul și perspectivele lui de dezvoltare.
Ne dorim ca pe aceasta cale să venim în sprijinul cetățenilor, oferindu-le dreptul la informația produsă și gestionată de administrația publică locală și în același timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna și pe noi.
În calitate de cetățean al comunei, mulțumesc în numele sătenilor, vizitatorilor din țară și străinatate, pentru ca ați avut curiozitatea și dorința de a afla cât mai multe despre noi, găndindu-vă poate că veți descoperi oportunități de afaceri de orice natură, ce sperăm că vă vor îndemna să investiți în comuna noastră, asigurându-vă cu responsabilitate de existența unei administrații publice locale deschise și transparente.
Cu siguranță în urma informațiilor primite, veți găsi măcar un lucru care vă va capta atenția și dorința de-a cunoaște pe viu aceste meleaguri, oameni prietenoși, ospitalieri și farmecul unuei comune primitoare, cum este DOBA.
Nu trebuie să uităm faptul că părerea fiecărui cetățean, contează. Dacă îți pasă de comuna ta, dacă vrei să ridici o problemă, nu ezita să ne contactezi!
Voi încerca să răspund în cel mai scurt timp posibil, solicitărilor dvs., pentru ca împreuna să gândim și să construim viitorul comunei noastre!
Primar al comunei Doba ing. Ghetina Mihai
Vă invit să vizitați și pagina noastra de facebook https://www.facebook.com/comunadoba 

 

Prezentarea Localității
b_78000_7nj4j.jpg

Persoane din institutie

Primar: ing. Ghetina Mihai
Viceprimar:
Secretar General: jr. Berinţan Irina
Contabil: ec. Kovács Livia Marinela 

  • Suprafață: 6881 ha
  • Intravilan: 785 ha
  • Extravilan: 6095 ha
  • Populație: 3050
  • Gospodării: 1060
  • Nr. locuințe: 1090
  • Nr. grădinițe: 2
  • Nr. școli: 2
Numele localităților aflate în administrație:

Doba, Boghiş, Paulian, Dacia, Traian

Așezarea geografică:

Prezentare generală Comuna Doba, este  plasată în Transilvania, în vestul județului Satu Mare, având vecini R.Ungaria la NV, comuna Moftin la SV, comuna Terebești la S, Satmarel la E și comuna Vetis la NE. Orașele între care localitatea este intercalată sunt Satu Mare (15 km) și Carei. Pe fondul climatului temperat continental moderat, comuna Doba se află sub influența maselor de aer vestice (oceanice), umede și cu variații termice moderate ale temperaturii aerului între vara și iarnă.
Este formată din satele Doba, Boghis, Dacia, Paulian și Traian.
Localitatea de reședință – Doba – se află la 47°45' lat. N si 22°42' long. E Artera hidrografică principală ce strîbate partea de sud a teritoriului comunal de la est la vest, apoi spre nord-vest, este pârâul Homorod.
Teritoriul comunei face parte din unitatea de relief a Campiei Someșului. Comuna Doba dispune de o rețea de căi de comunicație diversificată formată din DN, drumuri județene, drumuri comunale, străzi.
Comuna noastra este străbătută de DN 19, drum ce trece prin satele Doba, Paulian, fîcând legatura între orașele Satu Mare – Carei. Toate drumurile județene și comunale  sunt modernizate. Rețeaua de străzi din satele componente au o lungime de aproximativ 21.8 km, pe sate se prezintă astfel:
satul Doba – 6.6 km
Boghis – 6 km
Traian – 2.4 km
Paulian – 5.2 km
Dacia –1.6 km, în satul Doba fiind modernizate în anul 2017, în restul satelor drumurile sunt pietruite
Vegetația naturala se încadreaza zonal, unității de silvostepă, asociațiile naturale fiind înlocuite în cea mai mare parte de culturi agricole, alături de care apare azonal, vegetația hidrofilă
​Pădurile sunt reprezentate doar de doua suprafețe forestiere – Pădurea Cherties – situata la NE de localitatea Doba (constituită predominant din stejar) și alta, cu aceeași constitutie, la SE de aceeași localitate
Predomină solurile podzolice argiloiluviale, pseudogleice și pseudogleizate, luvosoluri și stagnosoluri albice (luvosoluri albic stagnice), pe alocuri soluri hidromorfe și nisipoase, acestea din urma sărace în humus. Pe locul vechilor albii părăsite, cu nivelul apelor freatice de suprafață s-au format hidromorfe (hidrosoluri) și de lacoviști (gleisoluri), ca și soluri saraturate (halomorfe)
Utilizarea terenurilor este destinată aproape exclusiv culturilor agricole și fănețelor
Terenurile viticole și pomicole sunt răspândite punctual în apropierea localităților

Activități specifice zonei:

Agricultură
Creşterea animalelor

Activități economice principale:

Comerţ și servicii
Societate comercială - construcții de solarii, confecții structuri metalice
Complex de sere pentru flori

Obiective turistice:

Bisericile din comună
Peisaj frumos
Pescăria din localitatea Boghiş

Evenimente locale:

Hramul bisericilor ortodoxe - 8 noiembrie
Ziua comunei Doba - ultima duminica din luna august

Facilități oferite investitorilor:

Comuna Doba se află situată la 15 km de Satu Mare pe DN 19 dispune de întinse suprafeţe de teren,  oferind un potenţial de afaceri propice în diferite domenii de activitate Impozite şi taxe reduse.
Terenuri agricole ieftine, forță de muncă calificată.
Direcţii de dezvoltare economică şi socială în perspectiva apropierii standardelor de muncă şi viaţă ale populaţiei de cele ale Uniunii Europene.
Crearea la nivelul comunei a unor întreprinderi mici şi mijlocii, care să asigure prelucrarea resurselor locale în primul rând cum ar fi: - prelucrarea laptelui - prelucrarea cărnii - moară şi brutărie - fiind o zonă favorabilă cultivării de orzoaică, ar fi posibil construirea unei mici fabrici de bere

Proiecte de investiții:

Modernizarea străzilor din comuna Doba
Modernizarea Caminelor Culturale
Înfiintarea Retelelor de distribuire a gazelor naturale
Canalizare

Galerie
bgallery_Biserica Ortodoxa din Doba.jpg
bgallery_Biserica Ortodoxa din Dacia.jpg
bgallery_Biserica Ortodoxa din Boghis.jpg
bgallery_Balta Boghis.jpeg
bgallery_xe4vs_Poza veche Comuna Doba.jpg
bgallery_Balta Boghis IV.jpeg
bgallery_s3y18_Primăria Doba.jpg
bgallery_Balta Boghis II.jpeg
bgallery_Balta Boghis III.jpeg
bgallery_Biserica Ortodoxa din Paulian.jpg
bgallery_Biserica Ortodoxa din Traian.jpg
bgallery_Biserica Reformata din Boghis.jpg
bgallery_Biserica Reformata din Doba.jpg
bgallery_Gradinita cu program prelungit Doba.jpeg
bgallery_Monument Colonel Constantin Paulian.jpg
bgallery_Primaria Doba.jpeg
bgallery_Vedere sat Doba 1.jpg
bgallery_Vedere sat Doba 2.jpg
<
>
icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...