Cuvântul primarului

Dragi vizitatori!
Comuna Camăr, cu o istorie de aproape 700 de ani, faptul că strămoșii noștri au rămas aici, între văi, dealuri presărate cu un peisaj magnific, ne împuternicește să confirmăm existența noastră, căutând trecutul nostru, păstrând și îmbogățind tot ceea ce este frumos și merită salvat urmașilor noștri. Acești ani ne sunt dovezi conform cărora comunitatea a fost în măsură să prospere și să evolueze, nu a putut fi rupt de sisteme de blestem, persecuții, dispute religioase, dinpotrivă, izolarea a fost învinsă, încetul cu încetul am ieșit din noroi și am început să construim o patrie atrăgătoare urmașilor noștri.
Cei care ne cunosc pe noi Cămărani, ne consideră oameni prietenoși, mândri, dar nu ostentativi. Locuitorii din comună formează o comunitate compactă, care contribuie și lucrează pentru a atinge interesele și obiectivele comune.
Prin construirea rețelelor de drumuri, am reușit să facem conectarea cu comunele și județele învecinate, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare sunt funcționale, avem internet de bandă largă și televiziune prin cablu, școli, biserici, căminul cultural au fost renovate, am construit un centru de informare turistică, avem telecentru, bibliotecă pentru iubitorii de cultură, echipă de fotbal, dispensar și farmacie, condiții ca la orașe, toate motivele pentru care merită să trăim aici și să facem planuri de viitor în această comunitate.
Conducerea comunității locale lucrează încontinuu pentru a se asigura că dezvoltarea nu va opri. Sperăm că în cel mai scurt timp posibil vom reuși să asfaltăm toate ulițele din comună, să reabilităm drumul comunal care ne leagă de județul Bihor, să construim o grădiniță nouă, să căutăm soluții ecologice prin construirea de spații verzi și locuri de joacă pentru copii, iar comuna noastră să arate și mai bine, să fie mai atrăgătoare vizitatorilor noștri.
Din fericire, există noi întreprinzători care nu numai că au adus multe inovații în domeniul agriculturii, serviciilor, comerțului, dar au creat noi locuri de muncă, posibilități prin care contribuie la păstrarea forței de muncă în comunitate.
Rezolvarea problemelor sociale și educaționale sunt de asemenea foarte importante pentru noi.
Cămărani, fii plecați ai satului, prieteni de peste hotare, aceste rânduri să vă fie o invitație din partea noastră, care vă cheamă acasă, vă îndeamnă să descoperiți frumusețile acestor meleaguri, să utilizați oportunitățile oferite, ospitalitatea gazdelor și să vă bucurați de tot ceea ce vă poate oferi comuna noastră.

Szabó Levente-György
Primarul comunei Camăr

Prezentarea Localității

Persoane din institutie:

Primar: Szabó Levente György
Viceprimar:
Secretar General: Szekrényes Gabriella-Emma
Contabil: Kovács Ildikó

  • Suprafață: 3775 ha
  • Intravilan: 117 ha
  • Extravilan: 3658 ha
  • Populație: 1737
  • Gospodării: 753
  • Nr. locuințe: 904
  • Nr. grădinițe: 1
  • Nr. școli: 2
Numele localităților aflate în administrație:

Camăr

Așezarea geografică

Comuna Camăr este situată în partea nord-vestică a ţării pe Colinele Toglaciului, aparţinând Platformei Sălăjene marginale, desfăşurându-se în vestul judeţului şi cuprinse între Barcău şi Crasna. Teritoriul administrativ al comunei Camăr se prezintă ca o zonă de dealuri fragmentată de văi. Morfologic se deosebesc unităţi de dealuri (înălţimea maximă 375 m) şi lunci mici, dintre care cea mai importantă este lunca Camărului. Localitatea Camăr se desfăşoară pe versanţii văii Camărului, cu pantă lină, uşor văluriţi pe alocuri cu relief format de mişcări de teren. Versanţii din apropierea localităţii au folosinţă agricolă, cei mai înalţi din partea nordică a teritoriului administrativ al comunei fiind împăduriţi. Din punct de vedere hidrografic, teritoriul comunei Camăr se încadrează în bazinul râului Barcău. Pe teritoriul comunei, colectorul apelor este valea Camărului, care este afluentul drept al Barcăului, cu pâraie tributare cu caracter mai mult torenţial, temporar

Galerie

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...