PRIMĂRIA BUCEŞ

29372 Vizualizări
Buces
Tip: Comuna
Adresa: nr. 79(Cod poștal: 337135), Județ: Hunedoara,Romania
Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar: Achim-Mărcuş Traian
Viceprimar:
Secretar General: Giurgiu Sanda
Contabil: Boc Elena

  • Suprafață: 12883 ha
  • Intravilan: 7883 ha
  • Extravilan: 5000 ha
  • Populație: 2500
  • Gospodării: 955
  • Nr. locuințe: 922
  • Nr. grădinițe: 2
  • Nr. școli: 7
Numele localităților aflate în administrație:

Buceş, Buceş-Vulcan, Mihăileni, Stanija, Grohotele, Tarniţa

Așezarea geografică:Comuna Buces este o unitate administrativ-teritoriala situata in partea de N-E a judetului Hunedoara, la limita acestuia cu judetul Alba. Este localizata la poalele de S-E ale Muntilor Bihor, care fac parte din Carpatii Occidentali ( Muntii Apuseni).
Se invecineaza in N si N-E cu comunele Ciuruleasa, Almasul Mare si orasul Zlatna din judetul Alba, in S cu comuna Balsa, in S-V cu comunele Criscior si Bucuresci, in V cu comuna Ribita, in nord cu municipiul Brad, iar in N-V cu comuna Blajeni.
Satul centru de comuna- Buces- se afla aproape la jumatatea distantei dintre municipiul Brad si orasul Abrud ( 20 km).
Buces- Deva (resedinta judetului Hunedoara)- 59 km.
Buces- Bucuresti (pe sosea, via Deva)- 457 km.
Buces – Bucuresti (pe sosea, via Abrud- Alba Iulia)- 433 km.

 

 

Activități specifice zonei:

Creşterea animalelor

Activități economice principale:

Mineritul

Obiective turistice:

Tranzitul turistic este facilitat de asezarea localitatii de-a lungul principalei artere de circulatie DN 74.
Turismul itinerant - cu valente culturale - este motivat de valoarea estetica si emotionala a obiectivelor aflate pe teritoriul comunei (monumente istorice, de arhitectura, arta populara, etnografie, folclor, monumente ale naturii).
Turismul de recreere si odihna. Se poate practica in zona sub forma turismului la sfirsit de saptamina, in special pe valea Crisului Alb, pe Muntele Gaina sau spre alte zone care in acest moment nu sint puse in valoare la poalele Vâlcanului, la izvoarele Crisului Alb.
O categorie speciala de turism se practica in satul Stanija, unde Ioan Catalina, cautator de aur autorizat, insoteste si initiaza grupuri de turisti in expeditii de cautare a aurului in albia raurilor. Veti gasi aceasta ca pe o experienta cu adevarat unica. Alte lucruri in viata sunt marea placere de a calatori, online poker games, sau invatarea unei noi deprinderi, dar cat de des ai sansa de a cauta aur? Este o oportunitate pe care nu trebuie sa o pierzi ( ultimul cautator de aur ).( ultimul cautator de aur ).
Turismul sportiv. Si acest gen de turism ofera satisfactii prin multitudinea de posibilitati de recreere: drumetii montane, alpinism, speologie, sporturi extreme,vinatoare si pescuit.

Pe linga alpinism, relieful comunei este propice practicari si altor sporturi din categoria celor considerate "extreme". In acest context se poate practica cicloturismul montan si se pot efectua coboriri in viteza cu bicicletele de pe pantele muntilor. Tot atit de bine pot fi facute zboruri cu parapantele de pe culmile muntoase.
Sport extrem. Pe teritoriul comunei Buces dar si al altor localitati invecinate pot fi organizate competitii off-road pe drumuri forestiere si de folosinta agricola – drumuri de care si carute. Un posibil traseu ar putea fi chiar cel ce porneste din zona Cotoncu si se continua spre Muntele Bradisor – Grohas – Tarnita – Almasu Mare, pe teritoriul judetului Alba, - Fericeaua – Dealul Ungurului – Stanija. Astfel de trasee sint recomandate si posesorilor de motociclete. Chiar daca nu sint organizate competitii sportive de anduranta, asemenea trasee merita a fi strabatute pentru ca turistii vor avea posibilitatea sa intilneasca o lume arhaica, vor gasi adapost in case rustice, in salasuri sau la stine de oi, vor face o degustari de mincaruri traditionale si pot cunoaste unele indeletniciri ale locuitorilor din zonele mai isolate.

Evenimente locale:

În prima duminică din luna iunie sărbătoarea "Întâlnirea Moţilor cu Istorie" - sărbătoare cultural-artistică, patriotică şi religioasă

Facilități oferite investitorilor:

Agroturism
Cariere de piatră

Proiecte de investiții:

SAPARD - Modernizarea drumurilor
Agroturism
Cariere de piatră
Modernizare drumuri forestiere
Modernizare drumrui comunale
Extindere primării
Baie populară pentru comunitatea de rromi

icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...