Persoane din institutie
Primar: Geogia Victor Viceprimar:Popescu Mihai Secretar General: Cheroiu Cătălin Contabil: Ciochină Dorina
Bengeşti Ciocadia, Bălceşti, Bârcii
Teritoriul comunei Bengeşti- Ciocadia este situat în zona subcarpatică a Olteniei, regiune care face trecerea între Podişul Getic şi Munţii Carpaţi. Relieful cuprinde dealurile subcarpatice Măgura, Ciuha, Şesul şi Lunca Gilortului cu afluenţii săi Ciocadia şi Galbenul, ca şi o parte din depresiunea Târgu- Jiu - Câmpu Mare. Comuna Bengeşti- Ciocadia este amplasată în partea de nord- est a judeţului Gorj şi se învecinează la nord cu oraşul Novaci şi comuna Crasna, la est comuna Bumbeşti- Piţic şi comuna Prigoria, la sud cu comuna Albeni, la vest comuna Scoarţa şi comuna Săcelu. Comuna Bengeşti- Ciocadia este situată la o distanţă de 30 km de Municipiul Târgu- Jiu, reşedinţa judeţului Gorj, la 12 km de oraşul Novaci şi la 15 km de Târgu-Cărbuneşti. Legătura dintre sate este asigurată de drumurile naţionale şi drumurile comunale. Relieful comunei Bengeşti- Ciocadia este alcătuit din dealuri subcarpatice – dealul Luncenilor şi dealul Câmpu Mare pe firul râului Gilort, dealul Grui pe cursul râului Gilort şi râului Galbenu şi dealul Ulmet pe cursul râului Ciocadia şi al afluentului acestuia Ghia. Scurt istoric: Satul Bengeşti este atestat în jurul anului 1500, iar în anul 1575 se construieşte o biserică mică din lemn. În anul 1757, boierul Staico Bengescu construieşte o biserică în locul celei din lemn din cărămidă, care în anul 1895 a fost renovată ulterior. Între timp, s-au mai făcut lucrări de întreţinere, iar actualmente a fost declarată monument istoric. Boierul Staico Bengescu a avut ca avere tot satul Bengeşti şi muntele Coasta Bengăi care îi poartă numele şi astăzi. În satul Bengeşti până în anul 1995 a existat un stejar care spune legenda timpului, că Mihai Viteazul, când a trecut Carpaţii în judeţul Sibiu a poposit la umbra acestui stejar. Toate satele comunei au un istoric aparte fiind atestate în perioada 1511- 1525. O personalitate a zonei a fost generalul Titus Gîrbea, unde părinţii lui au fost boierii comunei, care au deţinut suprafeţe foarte mari de teren arabil şi forestier. Diferite informații și date referitoare la istoricul și viața socio-culturală a comunei Bengești-Ciocadia, cu satele componente, au fost comsemnate de unii scriitori remarcabili ai zonei, în consemnările lor ( în cronici, monografii sau diverse publicații).
Creşterea animalelor Pomicultură Agricultură Apicultură
Activităţi comerciale Activităţi de producţie Alimentaţie publică Firme repezentative: SC Alfaforest SRL SC Group Triple Z 2013 SRL SC Propachidan SRL SC Didaso SRL SC OBD Impex SRL
Casa memorială "Maria Lătăreţu". Aici se găsesc expuse o serie de obiecte etnografice, donate de locuitori, cât şi obiectele personale ale Mariei Lătăreţu (costume, tablouri).
Pastorala Floriilor Ziua Eroilor Tradiţii şi Obiceiuri de iarnă
Reţea de apă Telefonie si cablu TV prin fibră optică Reţea de drumuri modernizate Sistem de iluminat public Acces internet Acoperire Vodafone, Orange, Telekom Punct farmaceutic Existenţa unui teren de minifotbal cu gazon sintetic Oportunități: Zonă de tranzit pentru turişti Atractivitatea satului Bengeşti constă în amplasarea acestuia aproape de poalele munţilor, într-un cadru natural deosebit. La aceasta se adaugă apropierea de capătul sudical şoselei Transalpina, unul dintre cele mai frumoase şi spectaculoase drumuri rutiere din România.
Modernizare drum comunal DC 21 Modernizare drum comunal DC 19 şi DC 19B Extindere reţea de alimentare cu apă Realizare reţea de canalizare în satul Bengeşti Construcţie pod peste râul Ciocadia Reabilitare şi dotare cămin cultural Bengeşti Amenajare grupuri sanitare Şcoala Gimnazială Bălceşti Extidere reţea electrică în satele Ciocadia şi Bengeşti Modernizare iluminat public
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor! Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.