Persoane din institutie
Primar: Vela Ioan Cristian Viceprimar: Secretar General: Ghinescu Vasile Contabil: Miculescu Monica Maria
Feneş, Sat Bătâran, Sub Margine, Plopu
Localitatea Armeniș este situată pe culoarul depresionar Timiș-Cerna, între terminațiile estice ale Masivului Semenic și începutul vestic al Masivului Țarcu, la o altitudine de 337 - 343 m Localitatea se află situată în sud-vestul României Pe E70, DN 6 La 75 km de Reşiţa, reşedinţa de judeţ Armenişul se învecinează în partea de sud-vest cu comuna Teregova, iar în partea de nord cu Sadova-Veche. Între munţii Ţarcului şi Semenicului, între frumoase chei formate de râul Timiş şi înconjurat de dealuri înalte, localitatea Armeniş este de un pitoresc şi o frumuseţe unică. Morfologie Satul este atestat documentar din anul 1428 pe locul actual al Satului Bătrân, iar la sfarşitul secolului al XVIII-lea, respectiv anul 1791, are loc strămutarea locuitorilor de pe valea pârâului Armeniş din Sat-Bătrân pe acest platou şi aşa ia naştere localitatea. Relief - depresiune și culuar intramontan. Comunicaţii şi transporturi Legătura comunei cu comunele învecinate, respectiv oraşele cele mai apropiate, se realizează cu ajutorul căii ferate, ce străbate comuna pe direcţia nord-sud cat si cu drumul european E 70.
Agricultură Zootehnie Pomicultură
Profilul economic al comunei este preponderent agricol Pondere în economia comunei o are și pomicultura, creșterea animalelor - 66 - SOCETATI COMERCIALE (domeniu de activitate: prelucrarea lemnului, alimentatie publica, prestări servicii, etc.) - 20 - PERSOANE FIZICE AUTORIZATE (domeniul de activitate: agricultură, comercial ) Firme reprezentative: AND SILVA SRL S.C AQAPREST S.R.L. (prestări servicii publice) S.C. AQAPREST S.R.L. (prelucrarea lemnului, patronată)
Mănăstirea "Piatra Scrisă" Armeniş Mănăstirea Sfântul Nectarie Râul Alb Cascada "Şopot" Valea Plopului - Râul Lung Urma de bou din Pietroasa Din Munții Țarcu izvorasc Râul Alb și Râul Lung afluienți ai Râului Timiș care formează defileuri de o frumusețe unică. Rezervatie de zimbrii la Plopu. În curand zimbrul, o specie pe cale de dispariţie va fi reintrodus în Judeţul Caraş-Severin, în localitatea Plopu în urma unui protocol semnat de Primăria Armeniş şi organizaţia WWF România. Arii protejate Pe raza UAT Armeniș sunt identificate ca și arii protejate SIT CHEILE TEREGOVEI-NATURA 2000 cu o suprafață de 289,10 ha și SIT NATURA 2000 ROSCI O126-MUNȚII ȚARCU cu o suprafață de 58,657 ha.
Ziua localității Armeniș este la Înălţarea Domnului Balul Izmenelor (balul portului popular) - februarie Sat Bătrân şi Sub Margine - Ruga 14 octombrie - ruga ţiganilor 26-27 octombrie - Ruga la Feneş Mai-iunie - Festivalul concurs de muzică populară "Sandu Florea"
Forță de muncă Spațiu de închiriat Oportunități: O oportunitate specifică zonei este industria montonistică dispusă în teritoriu ca într-o rețea, alături de un cadru natural deosebit
La nivelul comunei s-a realizat Proiectul integrat - măsura 322 - modernizarea străzilor şi drumurilor comunale în comuna Armeniş, Caraş - Severin. Drumuri agricole în comuna Armeniș Modernizare și reabilitare străzi și drumuri comunale comuna Armeniș Modernizare străzi în localitatea Sat Bătâran
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor! Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.