Cuvântul primarului

DRAGI CONCETĂȚENI,

    A fi primarul unei comunități, înseamnă a-ți asuma responsabilitatea pentru liniștea casei fiecăruia, pentru că binele tuturor reprezintă imaginea binelui comunității. Mă gândesc la vorbele înțelepte ale bătrânei din Moara cu noroc- ”Omul sa fie mulțumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogația, ci liniștea colibei tale te face fericit". Așadar, eu îmi asum să veghez pe cât pot la pacea caselor dumneavoastră, dar și la bunăstarea comunității căreia îi aparținem de multă vreme.

    A fi primarul acestei comunități mai înseamnă să fiu punte între trecut și prezent, și pe această punte neșubrezită să crească destinul copiilor nostri. Lor trebuie să le răspundem de ce costumul nostru popular se poartă doar ocazional, de ce vorbim doar la aduceri-aminte de meșterii cojocari și cizmari ai locului, de țesătoare și de rotari, olari, sobari, dogari. Doar de eforturile noastre laolaltă depinde să reînviem Târgul Moșilor, așa cum era altădată sau tradiția locului numit nu demult La han. Nu vorbesc despre reinventarea tradiției, ci despre dezgroparea ei de sub noianul acestor timpuri sumbre. Mă întreb câți dintre noi mai vin spre locurile natale pe Calea Sării sau pe Calea Buții…

    Dragi concetățeni, istoria locurilor nu trebuie să se oprească la noi. Bătrânii nostri duși de mult nu sunt chipuri neclare sau documente îngălbenite de vremi, nu sunt doar fişe biografice, date de naştere şi de moarte. Sunt prezenţe vii care ne însoţesc în fiecare moment. Ramificațiile genealogice şi analiza atentă a istoriei nu sunt aduse în discuţie din vanitate sau din vreo pasiune de colecţionar, ci pentru că pot lumina, aşa cum puţine alte urme ale istoriei pot face, un complex întreg de instituţii, de raporturi sociale şi de mentalităţi. Acumularea de memorie este un capital care se poate transforma în competenţă, onestitate şi demnitate.


     Ce putem face? Fiți alături de mine în întoarcerea spre cei care ne-au lăsat lumina în cerdacul caselor, ca să o dăruim cu demnitate copiilor nostri !

Primar,

SAVU GHEORGHE

Prezentarea Localității

Persoane din institutie:

Primar: Savu Gheorghe

Viceprimar: Boteanu Ionuţ Nicolaie

Secretar General: Miu Ileana Cristina

Contabil: Pătrașcu Gabriela

  • Suprafață: 2500 ha
  • Intravilan: 552 ha
  • Extravilan: 1898 ha
  • Populație: 5137
  • Gospodării: 1491
  • Nr. grădinițe: 1
  • Nr. școli: 5
Numele localităților aflate în administrație:

Țițești, Bucșenești-Lotași, Cismea, Valea Stânii și Valea Mănăstirii

Așezarea geografică

Comuna Ţiţeşti este situată în partea de nord-est a judeţului Argeş, la o distanţă de 20 km de Municipiul Piteşti. Ea poate fi ușor identificată chiar pe harta lumii deoarece se află la întretăierea unor importante coordonate geografice - paralela 45° latitudine nordică și meridianul 25° longitudine estică (acest punct marchează jumătatea distanței dintre Ecuator și Podul Nord, dar și jumătatea distanței dintre vestul și estul Europei - Oceanul Atlantic respectiv Munții Urali)

La o altitudine de 330 m comuna Țițești este străbătută de DN 73, Pitești-Câmpulung-Muscel-Brașov, între km 16,600 și 20,600.

Comuna are o suprafață totală de aproape 25 kmp și un perimetru de aproximativ 38 km.

Comuna este atestată documentar din anul 1622.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...