OCOLUL SILVIC CORMAIA ANIES RA
Sangeorz-Bai
Despre OCOLUL SILVIC CORMAIA ANIES RA

Prezentare generală

Ocolul Silvic Cormaia-Anieş, a fost constituit în urma   Hotărârii Consiliului Local al Primăriei Oraşului Sângeorz-Băi, nr. 44/23.09.2003 ca serviciu autofinanţat în cadrul  Primăriei Oraşului Sângeorz-Băi şi a fost autorizat pentru funcţionare de  Direcţia de Regim Silvic a M.A.P.A.M.  ( Autorizaţia nr. 52/07.10.2003) în luna octombrie 2003, administrând o suprafaţă de 7235,3 ha.

Prin HCL nr. 12/2009   Ocolul Silvic Cormaia-Anieş a primit statut de regia autonoma cu denumirea  " Ocolul Silvic Cormai-Anieş RA" , fiind autorizat pentru functionare cu  Autorizația nr.72/2009 pe suprafață de 7235,3 ha și având ca obiectiv de bază gestionarea durabilă în regim silvic a suprafețelor de padure ale orașului Sîngeorz- Băi.

Suprafața de pădure pe care o administrează  Ocolul Silvic Cormaia-Anieș RA, se găsește în UP I SÎNGEORZ- BĂI în partea de N-E a județului Bistrița–Năsăud, fiind constituită în principal din padurile din jurul Orașului Sângeorz-Băi, amplasate în bazinul Râului Someș (cu afluenții Cormaia și Anieș), 277.7 ha amplasate la Izvorul Bistriței Aurii (Pârâul Putredul), precum și 354.58 ha pe teritoriul județul Suceava.

Sub aspect stațional fondul forestier al  Ocolului Silvic Cormaia-Anieș RA face parte din clasa stațiunilor forestiere montane și premontane, peste 70% din suprafața fiind stațiuni din etajul molidișurilor, iar restul fiind constituite din amestecuri de fag și rășinoase și din făgete pure.

Ocolul Silvic Cormaia-Anieș RA execută paza și administrarea fondului forestier al   Primăriei Orașului Sîngeorz-Băi, iar pe terenurile forestiere aparținând persoanelor fizice (170 ha) execută pază, lucrări de punere în valoare precum și controlul materialului lemnos.

Galerie

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...