Facilități oferite investitorilor

D.N.12 A;
Drumuri comunale asfaltate;
Telefonie mobile și fixă;
Cablu TV și Internet;
Rețea de apă potabilă;
Sală de sport;
Centru Cultural Multifuncțional.

Proiecte de investiții

Proiecte de viitor:
​1. Pe baza proiectului existent, în valoare de 5,8 milioane € (suma nerambursabilă) se va construi CANALIZAREA ŞI STAŢIA DE EPURARE A APEI UZATE din comuna Dofteana.
2. Construirea unei noi BISERICI ORTODOXE în PAROHIA DOFTEANA II.
3. În spațiul școlii Bogata se va înființa cu fonduri europene un centru medical dotat cu aparatură modernă și cu o ambulanță de serviciu.
4. Prin proiectul P.N.D.R., măsura 7.2 se va obţine finanţare nerambursabilă pentru asfaltarea unor drumuri vicinale din satele HĂGHIAC, DOFTEANA ŞI ŞTEFAN VODĂ.
5. Se va asfalta DRUMUL VICINAL VALEA LĂRGII şi se vor construi celor 2 PODURI din zona Timaru şi Guţeş Gh.
6. Se vor asfalta DRUMUL VICINAL VALEA CODRULUI din SATUL CUCUIEŢI şi DRUMURILE VICINALE din SATUL BOGATA.
7. ŞCOALA DOFTEANA va beneficia de Programul Operaţional Regional de extindere, modernizare şi dotare a spaţiilor didactice, prin construirea de laboratoare noi.
8. CĂMINUL CULTURAL din SATUL BOGATA va fi reabilitat şi dotat cu fonduri europene prin P.N.D.R., Măsura 7.6.
9. Se vor accesa fonduri europene pentru construirea şi înfiinţarea unui AZIL DE BĂTRÂNI.
10. Drumul de exploataţie PARC DENDROLOGIC - PÂRÂUL ADÂNC –SAT DOFTEANA va beneficia de lucrări de modernizare cu asfaltare.
11. S-au început demersurile pentru obţinerea finanţării în vederea construirii Bazinului de Înot prin Compania Naţională de Investiţii.
12. ÎNFIINŢAREA în cadrul CENTRULUI CULTURAL MULTIFUNCŢIONAL a CLUBULUI ELEVILOR – alternativă pentru petrecerea timpului liber al copiilor şi tinerilor cu vârste între 6 şi 16 ani, cu cercuri din diferite domenii de interes-muzică, desen, şah, sculptură, folclor. 
Realizări Primar și Consiliu Local Dofteana - mandate 2008-2012 și 2012-2016:
ŞCOLI ŞI OBIECTIVE CULTURALE DIN COMUNA DOFTEANA:
- S-au finalizat cele două obiective de investiţie care la începutul mandatului erau în derulare: Centrul Cultural Multifuncţional şi Grădiniţa cu Program Prelungit;
1. Reabilitarea atelierului, înfiinţarea bibliotecii şcolii, modernizarea arhivei la Şcoala Centru.
2. Construirea Sălii de Sport şi a Corpului A la Şcoala Dofteana.
3. Împrejmuirea școlilor cu gard nou, construirea grupurilor sanitare, interioare şi exterioare, racordareala rețeaua de apă potabilă, amenajarea depozitelor de lemne.
4. Înfiinţarea "Livezii şcolarului", a locurilor de joacă pentru copii, dotarea cu costume populare româneşti şi instrumente muzicale.
5. Reabilitarea totală a şcolilor şi a grădiniţelor din satele Cucuieţi, Larga, Hăghiac şi Ştefan Vodă.
LĂCAȘE DE CULT - COMUNA DOFTEANA:
1. PAROHIA ORTODOXĂ LARGA - reabilitarea totală a bisericii, împrejmuirea terenului cu gard nou şi construirea unei noi capele.
2. PAROHIA ORTODOXĂ BOGATA - reabilitarea bisericii, a casei praznicale, construirea casei parohiale şi împrejmuirea terenului cu gard nou.
3. PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ BOGATA - reabilitarea casei parohiale, sprijin material și financiar pentru extinderea bisericii.
4. PAROHIA ORTODOXĂ CUCUIEŢI - construirea unui nou lăcaş de cult împreună cu enoriaşii satului şi a unui grup sanitar nou.
5. PAROHIA ORTODOXĂ I DOFTEANA - lucrări de reabilitare a casei praznicale, achiziționarea unei centrale termice, construirea de alei pietonale, înlocuirea gardului.
6. PAROHIA ORTODOXĂ II DOFTEANA - achiziţionarea terenului pentru construirea unui nou lăcaş de cult şi achiziţionarea proiectului tehnic pentru executarea lucrărilor de construire.
7. PAROHIA ROMANO-CATOLICĂ SEACA - achiziţionarea centralei termice pentru crearea unor condiţii decente în derularea procesului liturgic.
8. Acordarea de sprijin financiar şi material pentru BISERICA PENTICOSTALĂ MARANATA – Dofteana şi BISERICA PENTICOSTALĂ LARGA.
GOSPODĂRIRE COMUNALĂ:
1. Au fost construite punţi pietonale şi podeţe peste pârâurile din comună pentru a facilita accesul cetăţenilor la proprietăţile personale.
2. Au fost asfaltate drumurile principale de acces din satele Cucuieţi, Larga, Seaca şi Ştefan Vodă. Au fost consolidate malurile abrupte ale pârâuluiDofteniţa din zona Pod Mihăieş.
3. S-au început lucrările de construire a PODULUI PESTE RÂUL TROTUŞ din satul LARGA, precum şi asfaltarea DRUMULUI COMUNAL DIN SATUL BOGATA.
4. Se află în curs de emitere Ordinul de începere a lucrărilor ASFALTARE DRUM AGRICOL DE EXPLOATAŢIE în câmpul Dofteana cu finanţare din fonduri europene nerambursabile pe o lungime de 3 km.,
5. S-au montat 4 grupuri de pompare apă pe traseul conductelor de furnizare a apei potabile în satele LARGA, CUCUIEŢI, DOFTEANA ŞI ŞTEFAN VODĂ, pentru crearea unei presiuni mai mari în anumite zone, încât tot mai mulţi cetăţeni să beneficieze de apă potabilă.
6. Au fost amenajate rezervoare de apă pe izlazul comunal în PODEI DOFTEANA şi uluce de stocare a apei potabile pentru animale.
7. Reţeaua de apă potabilă a fost extinsă în toate satele din comună, însumând peste 50 km şi drumurile comunale au fost reabilitate cu piatră concasată pentru a facilita transportul în comună.
8. Căminul Cultural din satul Cucuieţi a fost reabilitat total, dotat cu veselă, mobilier, aparatură audio şi s-a achiziţionat un sistem de încălzire .
9. S-a construit Parcul de Agrement în satul DOFTEANA, cu fonduri europene nerambursabile, a fost amenajat spaţiul verde din faţa primăriei cu plante decorative, aleile pietonale cu pavele şi s-a betonat curtea primăriei şi a dispensarului.
10. S-a construit o nouă scenă pentru desfăşurarea datinilor şi obiceiurilor locale, s-a reabilitat clădirea primăriei, dispensarul medical uman şi gardul care le împrejmuieşte.
11. A fost achiziţionată suprafaţa de 6250 m.p. pe care s-a construit cu fonduri europene Piaţa Zonală Dofteana dotată cu spaţii moderne de expunere, vânzare şi depozitare .
12. S-a acordat sprijin pentru înfiinţarea a trei farmacii umane, a laboratorului de analize medicale din centrul comunei şi pentru înfiinţarea a 2 farmacii veterinare.
13. S-a acordat sprijin pentru buna desfăşurare a activităţii celor 6 medici de familie şi a medicului stomatolog.
14. Primăria Dofteana a beneficiat de dotarea parcului auto cu:
- 3 microbuze şcolare pentru transportul elevilor;
- Maşină de pompieri cu echipament modern;
- Basculă de 7,5t. Mercedes şi camionetă Ford pentru activităţile gospodăreşti.
- Dacia LOGAN pentru intervenţiile Poliţiei Locale Dofteana;
- Dacia DUSTER pentru intervenţii S.V.S.U.;
- Cu fonduri europene s-a reuşit achiziţionarea unui Buldoexcavator CATERPILLAR cu multiple dotări şi a unui UTILAJ MULTIFUNCŢIONAL cu freză pentru zăpadă.
- A fost creată o arhivă modernă la Primăria Comunei Dofteana.
- S-a extins reţeaua de iluminat public din toată comuna care este supravegheată permanent şi s-a acordat sprijin pentru asigurarea transportului în comun pentru toţi cetăţenii din comună.  

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...