Viziune de Primar 2020-2024: Seuchea Ioan , primarul comunei Cristian , județul Sibiu

Ghidul primăriilor Care credeți că sunt principalii factori care au contribuit larealegerea dumneavoastră ca primar?
Seuchea Ioan
Realegerea pentru un nou mandat este dovada vie a faptului că munca depusă în cele 4 mandate anterioare și realizările celor 16 ani au avut un impact asupra dezvoltării comunei Cristian. Mă simt onorat de votul de încredere pe care cetățenii comunei mi l-au acordat iar în al cincelea mandat o să ma implic cu aceeași dedicareca în primul mandat
G.P. Care considerați că a fost cea mai importanta realizare a dumneavoastră caprimar în mandatul anterior?
Seuchea Ioan
Fiecare proiect realizat în mandatul anterior a avut o importanță deosebită pentru dezvoltarea comunei și crearea condițiilor de trai la standard europene. O să menționez câteva din proiectele mai importante ale mandatelor anterioare:
- Introducerea de utilități în toata localitatea (apă, canal, gaz, iluminat pe leduri,internet), pentru un nivel de trai modern
- Construire capelei mortuare cu 3 săli frigorifice și 30 de locuri de parcare
- Construirea unui pod peste Cibin în aval – cel mai mare pod construit în județul Sibiu în ultimii ani
- Construire sălii de sport – a treia ca mărime din județul Sibiu, cu o capacitate de160 de locuri și 30 de locuri de parcare, utilată pentru mai multe sporturi: fotbal,handbal, baschet, tenis, volei, tenis de masa

G.P. Ce proiecte v-ați propus pentru următorii patru ani de mandat?
Seuchea Ioan
În următorul mandat îmi propun să continui dezvoltarea și modernizarea comunei,prin proiecte care să faciliteze accesul la educație, cultură și sport dar o să continuăm și inițiativele pe plan de infrastructură, reabilitare străzi, asfaltare străzi în cartierele noi apărute și extindere rețele hidroedilitare. Enumăr doar câteva din proiectele mai importante:
- Construirea unei noi grădinițe cu program prelungit
- Reamenajarea terenului de sport situat pe str IX
- Reabilitarea Căminului Cultural
- Reabilitare trotuarelor și parcărilor de pe strada XI și XIII
G.P. Care credeți că vor fi principalele provocari / obstacole în calea realizării acestora?
Seuchea Ioan
Nu cred că vom întâmpina obstacole în realizarea proiectelor propuse atâta timp cât ne dedicăm cu tot interesul și dacă avem de partea noastră susținerea și suportul cetățenilor.
G.P. Ce surse de finanțare plănuiti să accesați pentru proiectele pe care le aveți în plan?
Seuchea Ioan

Ca sursă de finanțare principală va rămâne bugetul local însă vom depune toate eforturile necesare pentru atragerea de Fonduri Europene oriunde este posibil.
G.P. Cum vă propuneți să atrageți noi investiții în comunitate?
Seuchea Ioan
Comuna Cristian oferă numeroase avantaje pentru mediul de afaceri atât prin poziţia geografică, resursele, oportunităţile disponibile, beneficiază de toate utilităţile prezente, reţea de apă, canalizare, gaze naturale, internet şi telefonie. Zona Industrială de pe strada L (strada din zona industriala de EST a comunei Cristian) a fost dezvoltată tocmai din dorinţa de a oferii facilităţi şi a atrage noi investitori. Consider că am oferit toate facilitățile pentru atragerea de noi investitori în comuna noastră și bineînțeles ne angajăm să oferim și sprijinul și colaborarea noastră pentrua facilita, în condițiile legii, pașii penru buna desfășurare a activităților specifice.
G.P. Care din proiectele pe care vă propuneți să le finalizați sunt proiecte începute în mandatul trecut?
Seuchea Ioan
Proiectele începute în mandatul trecut și aflate în derulare în prezent:
- Amenajare bază sportivă, teren sport și împrejmuire
- Reabilitare (reparații) trotuare str. XIII partial, canalizare pluvială
- Asfaltare străzilor din cartierul ‘’Sere’’.
G.P. Care sunt inițiativele pe care vă doriți să le începeți în acest nou mandat?
Seuchea Ioan
Pe lângă inițiativele materiale pe care ne dorim să le realizăm prin proiectele de investiții deja menționate imi doresc să continuăm munca pentru dezvoltarea unei admnistrații publice transparente care să ofere cetățeniilor un acces mai larg la informațiile și documentele aflate în posesia instituției, participarea cetățeniilor la procesul decizional și asigurarea legitimității, eficacității și responasabilității admistrației față de cetățean.
G.P. Care sunt principalele învățăminte din mandatul trecut cu care începeți acest nou mandat?
Seuchea Ioan
Mandatele anterioare m-au învățat că munca în administrația publică înseamnă să te pui în sluba cetățeanului, să îi oferi respectul și îndrumarea de care are nevoie pentru a-și soluționa problemele în relația cu instituțiile statului. Doar prin colaborare și respect reciproc se poate ajunge la o comunitate care se poate ridica la standarde europene.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...