Viziune de Primar 2020-2024: Neagu Neculai , primarul comunei Grindu , județul Tulcea

Ostrovul Prutului,denumit de către localnici și ,,Taula”,cu o mărime de aprox.75 ha,o insulă veche apărută la confluiența râului Prut cu Dunărea,aproximativ la Mm 72,loc de refugiu pentru nenumărate păsări acvatice pe timp de iarnă dar și pentru impunătorul vultur codalb,prezență permanentă în zonă.
                      

Ghidul primăriilor Care credeți că sunt principalii factori care au contribuit la realegerea dumneavoastră ca primar?
Neagu Neculai
Comunicarea permanentă cu membrii comunității,rezolvarea cu celeritate a problemelor acestora și nu în ultimul rând investițiile pe care le-am promovat și implementat în localitatea Grindu.
G.P. Care considerați că a fost cea mai importantă realizare a dumneavoastră ca primar în mandatul anterior?
Neagu Neculai
Prin anii 1995,în localitatea Grindu s-a demarat construcția unei Stații de alimentare cu apă situată pe malul Dunării,ce urma să alimenteze comunitatea cu apă din Dunăre,lucrare ce a fost apoi abandonată din varii motive, când s-a ajuns cu construcția  la aproximativ 20% din obiectiv. S-a reluat ideea înființării unui sitem de alimentare cu apă,mai ieftin și în anul 2006 se finalizează un sistem alimentat din foraj,dar care s-a dovedit în final greșit,deoarece apa din acest foraj nu era potabilă,depășind toți indicatorii importanți de calitate.Am depus eforturi deosebite,în vederea alimentării localității cu apă din Dunăre,evident o apă cu calități superioare celei din subteran și în anul 2016,pe locul învestiției din anul 1995,cu fonduri nerambursabile printr-un program PNDL,am demarat investiția  modernizare și reabilitare sistem de alimentare cu apă în localitatea Grindu,finalizată în anul 2017 cu o valoare de 1.586.606,16 lei,obiectiv modern,cu aparatură de ultimă generație,care asigură nonstop locuitorilor din Grindu apă potabilă de calitate.Concomitent,din anul 2013 am încheiat un contract de finanțare nerambursabil cu Administrația Fondului de  Mediu București,în valoare de 5.525.979,95 lei în vederea realizării proiectului prima inființare,extinderea și îmbunătățirea rețelei publice de apă uzată (canalizare și stație de epurare) în localitatea Grindu,acesta fiind finalizat în anul 2019,având o stație de ape uzate,5297 m.l. canalizare și 3700 m.l.conductă refulare ape pluviale.Valoarea totală a acestui obiectiv se ridică la 7.197.000 lei.
G.P. Ce proiecte v-ați propus pentru următorii patru ani de mandat?
Neagu Neculai
Pentru următorul mandat am demarat deja procedurile de obținere de fonduri nerambursabile pentru realizarea unui sistem de distribuție de gaze naturale în comuna Grindu.Deasemeni,la finalul anului 2020 am demarat construcția Căminului Cultural,obiectiv în valoare de 1.031.274,04 lei,finanțat și prin CRFIR Constanța cu o valoare nerambursabilă de 100.000 Euro.Ne mai propunem extinderea rețelei de canalizare cu aproximativ 3000 m.l.,asfaltarea a două străzi,Macilor și Iasomiei,construcția și dotarea unui dispensar medical nou și a unui punct farmaceutic,reabilitare,modernizare și dotare la Școala Generală Nicolae Iorga,casă mortuară,clopotniță.
G.P. Care credeți că vor fi principalele provocari / obstacole în calea realizării acestora?
Neagu Neculai
Timpul.
G.P. Ce surse de finanțare plănuiti să accesați pentru proiectele pe care le aveți în plan?
Neagu Neculai
Evident că sursele de finanțare vor fi cele nerambursabile,obținute prin diversele programe de dezvoltare,chiar dacă va fi nevoie și de contribuție proprie.
G.P. Cum vă propuneți să atrageți noi investiții în comunitate?
Neagu Neculai
Toate investițiile pe care le-am promovat și implementat,au ca scop atât ridicarea nivelului de trai al comunității noastre,cât și atragerea de investitori.Investițiile efectuate în infrastructură,(străzi asfaltate,apă potabilă,canalizare),în educație și sănătate,au ca prim scop reducerea decalajelor dintre mediul urban și cel rural,astfel încât să determinăm stabilizarea familiilor tinere în localitate,intr-un mediu natural,curat și sănătos și în același timp având toate utilitățile la dispoziție.Având o populație întinerită și educată,putem vorbi și despre oportunități de afaceri.
G.P. Care din proiectele pe care vă propuneți să le finalizați sunt proiecte începute în mandatul trecut?
Neagu Neculai
Îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniu e-educație prin achiziția de echipamente IT pentru Școala Generală Nicolae Iorga din Comuna Grindu,și finalizarea execuției Căminului Cultural.
G.P. Care sunt inițiativele pe care vă doriți să le începeți în acest nou mandat?
Neagu Neculai
Reabilitarea,modernizarea și dotarea Școlii Generale,construcția și dotarea unui dispensar medical,obținerea finanțării nerambursabile pentru sistem de alimentare cu gaze naturale a localității.
G.P. Care sunt principalele învățăminte din mandatul trecut cu care începeți acest nou mandat?
Neagu Neculai
Experiența acumulată în toți acesti ani îmi permite la momentul actual să abordez orice idee de investiție benefică pentru comunitatea pe care o reprezint.
 
Copacul secular ,,Plopul scris”,situat pe malul drept al Dunării,în dreptul Ostrovului Prutului

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...