Transcarpatica S.A: Soluții validate în proiecte internaționale pentru dezvoltarea infrastructurii din România

În contextul actual în care industria locală este înlocuită de importuri, Transcarpatica produce în România stâlpi pentru proiecte de infrastructură, comercializează șine de căi ferate, material mărunt și echipamente profesionale de reciclare. Deși majoritatea clienților Transcarpatica sunt corporații din țări ale Uniunii Europene și America, compania a dezvoltat o linie de business orientată către autoritățile locale pentru a ajuta la dezvoltarea infrastructurii din România. Concret, Transcarpatica proiectează, produce și livrează materiale finite pentru proiecte locale de modernizare a infrastructurii și pentru proiecte de reciclare, punând la dispoziția administrațiilor locale expertiza validată în proiecte internaționale.

Lider în industria de procesare a oțelului din România, compania Transcarpatica a fost înființată în anul 1996 ca o societate pe acțiuni cu capital integral românesc. În anul 1998 Transcarpatica a cumpărat Someg Gherla SA – companie cu tradiție și renume care producea în România construcții metalice încă din anul 1951. În prezent, în cele două fabrici Transcarpatica din Cluj-Napoca și Someg SA Gherla lucrează în trei schimburi, 24 ore din 24, peste 145 de lucrători calificați și ingineri. Specialitatea lor este OȚELUL - aliajul cu cea mai largă utilizare în industrie. De aceea, se consideră că producția de oțel și procesarea acestuia sunt indicatori relevanți pentru industria unei țări, oțelul fiind folosit în construcţii, căi ferate, industria navală, etc.

Deși compania se adresează în proporție de 80% industriei grele, producând materiale finite sau semifinite pentru industria constructoare de maşini si utilaje grele, precum și pentru industria construcţiilor metalice, conducerea companiei a investit și a dezvoltat în ultimii ani acest sector de nișă dedicat administrației locale. Astfel, Transcarpatica proiectează și produce stâlpi zincați pentru iluminatul stradal, pentru liniile de înaltă tensiune ale tramvaielor sau troleibuzelor, stâlpi pentru semnalizarea rutieră sau pentru sistemele de supraveghere.“Acest model de stâlp a fost proiectat de către inginerii noștri și produs în cele două fabrici. Tot aici fiecare stâlp este zincat conform normelor europene pentru a rezista minimum 20 de ani și apoi verificat – pentru că avem propria linie de control al calității. Suntem mândri că am produs acești stâlpi în România și i-am livrat peste tot în lume, în Europa, America și Africa” a declarat Erdely Bartha Karoly, Directorul de marketing Transcarpatica.

Ținând cont de o altă provocare cu care se confruntă administrația locală, și anume dificultatea de a gestiona conform normelor europene gunoaiele și de a le recicla, Transcarpatica a dezvoltat în România propriile echipamente profesionale pentru reciclare, esențiale în managementul deșeurilor. Prescontainerele produse în fabricile Transcarpatica se personalizează în funcție de cerințele clienților și au costuri reduse datorită structurii modulare care permite în plus și adaptarea facilă pentru diferite locații. Prescontainere sunt fiabile, ușor de operat și pot recicla deșeuri care se compactează până la 40 m3. Tot în direcția reciclării, compania produce și livrează prese de balotat vertical pentru carton, hârtie sau alte materiale de mari dimensiuni, compactoare cu melc pentru eficiență maximă sau containere demontabile din oțel pentru utilizare zilnică.

Compania dorește să se implice activ în proiectele de modernizare locală și pune la dispoziția autorităților locale expertiza dobândită în proiecte internaționale. Erdely Bartha Karoly, Director de marketing Transcarpatica: “Faptul că suntem o fabrică integrată în care totul este planificat, produs, controlat și livrat, faptul că suntem o companie românească tehnologizată, deschisă către piața globală, că investim permanent în tehnologizarea companiei și în instruirea forței de muncă pentru reducerea costurilor și creșterea productivității în toate segmentele sunt atuuri pe care mizăm și cu care ne prezentăm în fața tuturor clienților noștri din țară sau din străinătate. Avem dorința și mândria de a produce în România materiale complexe, de calitate, validate pe piețe internaționale, într-o țară în care industria locală a dispărut și a fost înlocuită de importuri.”

Pentru detalii: 0264 418167 | office@tcarpatica.ro | www.tcarpatica.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...