Polistiren pentru termosisteme compacte. Recomandările specialiștilor în termoizolații de la Austrotherm

În condițiile în care costul combustibililor și al energiei este în creștere, reabilitarea termică a fațadelor clădirilor vechi devine o prioritate pentru utilizatorii acestora și pentru autoritățile locale. Principalele avantaje ale termoizolațiilor sunt îmbunătățirea capacității termoizolante a pereților de exterior, îmbunătățirea microclimatului interior și reducerea costurilor legate de consumul de energie necesar pentru încălzire/răcire (valabil pentru construcţiile cu sistem complet de termoizolare). În cadrul unui termosistem, polistirenul reprezintă componenta de bază, fiind de fapt singurul element termoizolant, celelalte reprezentând elemente de fixare și protecție. Cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le îndeplinească polistirenul folosit la termosisteme compacte sunt stabilitatea dimensională, absorbția apei, rezistența la tracțiune și, nu în ultimul rând, conductivitatea termică. Toate aceste caracteristici influențează durata de viață a termosistemului.

Specialiștii Austrotherm atrag atenția că procesul de reabilitare termică al unei clădiri trebuie să aibă în vedere câteva aspect foarte importante: starea structurii de rezistență a clădirii, starea pereților de exterior în cazul în care aceștia nu sunt pereți de rezistență, starea tâmplăriei, starea instalațiilor de încăzire și/sau răcire. În plus, utilizarea termosistemului nu exclude termoizolarea celorlalte elemente constructive, ci vine să o completeze, integrându-se într-un sistem complet de izolare termică, de la fundații până la acoperiș. Fiind o investiție pe termen lung, reabilitarea termică necesită cu siguranță expertiza unor specialiști în domeniu. Dan Cașcaval, Marketing Manager Austrotherm România a prezentat viziunea companiei pe care o reprezintă: “Având în vedere experiența grupului Austrotherm de peste 60 de ani în domeniu, recomandarea noastră susținută de studii și argumente din teren este ca toate clădirile să fie corect termoizolate. În sprijinul acestei afirmații este și Directiva Europeană care prevede ca din 2021 toate clădirile nou construite să aibă la bază conceptul nZEB (Near Zero Energy Building). Cu alte cuvinte, consumul de energie consumat în exploatarea unei clădiri să fie aproape zero. Una dintre măsurile ușor de aplicat pentru a atinge acest obiectiv este o termizolarea mai bună a clădirilor - fundații, fațade și nu în ultimul rând acoperișuri/terase. De aceea recomandarea este ca pentru fiecare proiect să se folosească materialele recomandate, adică polistirenul expanadat și extrudat care sunt materiale ce îndeplinesc cu succes toate condițiile tehnice și au eficiență maximă. De reținut este că pentru a îndeplini cerințele nZEB, grosimea polistirenului va trebui să crească corespunzător, iar în funcție de specificul climei din zona în care se construiește, pentru fațadă grosimea polistirenului trebuie să fie de minim 15-20 cm, iar pentru acoperiș/terasă de minim 25-30 cm.” 

Soluțiile Austrotherm s-au diferențiat pe piața sistemelor de termoizolare din România prin tehnologia avansată și calitatea austriacă, prin soluții inovative, cu randament peste media pieței și prin garanția extinsă pentru produse. "Produsele Austrotherm implementate corect beneficiază de o garanție de 25 de ani, certificând astfel calitatea produselor noastre. Produsele destinate termosistemelor sunt Austrotherm EPS  AF 70, AF 80 și AF PLUS, acesta din urmă reprezentând vârful de gamă, fiind cu minim 20% mai eficient din punct de vedere al capacității de termoizolare“ a adaugat Dan Cașcaval, directorul de marketing al companiei.

Termoizolația cu Austrotherm EPS  protejează mediul înconjurător, nu conține hidrocarburi de fluor sau clor complet halogenate (FCKW, HFCKW și HFCW) ceea ce înseamnă că pot fi utilizate și pentru termoizolarea spitalelor, școlilor, grădinițelor.

Toate produsele Austrotherm sunt certificate conform standardelor SR EN 13163 - produse fabricate din polistiren expandat (EPS) și SR EN 13164 - produse fabricate din spuma de polistiren extrudat (XPS). În anul 2019 compania a lansat Sistemul Certificat Etics Austrotherm Ethalon - B, s2, d0 EPS AF 80 pentru izolarea termică a clădirilor care poate fi utilizat cu succes în proiectele publice sau private care solicită Etics (sistem compozit de izolare termică la exterior pe bază de polistiren expandat).

Pentru detalii despre soluțiile Austrotherm: office@austrotherm.ro | (+40) 021 317 12 27 | www.austrotherm.ro
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...