BILANȚ DE MANDAT 2016 - 2020: Arteni Sebastian, primarul comunei Ferești din județul Vaslui

Ghidul Primariilor Care au fost principalele provocări pe parcursul mandatului dumneavoastrăde primar?
Arteni Sebastian
Pe parcursul acestui mandat de primar, una din principalele provocări a fost dezvoltarea comunei și demararea unor proiecte vitale precum și implementarea lor ȋntr-o anumită ordine, astfel ȋncat acestea să se realizeze după priorități, și,bineȋnțeles, după un sondaj de opinie către populație, pentru a putea sublinia și dorința acestora. Asfaltarea și pietruirea străzilor și anume, Modernizarea infrastructurii rutiere ȋn comuna Ferești, a fost primul obiectiv prioritar, precum și Reabilitarea podurilor Lefter, Crețu și Manea, dar și investițiile ȋn educația copiilor și domeniul sănătății prin construirea unui Dispensar Uman trasează ȋn linii mari prioritățile administrației locale.
G. P. Care au fost principalele realizări ale instituției în acești 4 ani?
Arteni Sebastian
Pe parcursul acestor 4 ani am reușit să terminăm lucrările demarate la sediulnou al primăriei Ferești; introducerea unei rețele de WI-FI ȋn toată comuna, ceea ce constă ȋn accesul gratuit la internet al tuturor locuitorilor; extinderea unei rețele electrice cu lămpi led pe fiecare stȃlp ȋn parte, montarea unui sistem de supraveghere complet care acoperă o mare parte a localității, fapt care duce la supravegherea ȋn condiții de siguranță a ȋntregii comune. Ȋn ceea ce privește salubrizarea comunei, a fost posibilă prin construirea de platforme cȃt și amenajarea unor pubele ȋn zone bine gȃndite pentru a putea acoperi necesitățile locuitorilor. Calitatea aerului va suferi imbunătățiri, odată cu finalizarea lucrărilor de infrastructură, deoarece străzile vor putea fi mai bine ȋntreținute prin măturare datorită achiziționării unei mături profesionale. De asemenea, ȋn momentele ȋn care iarna ȋși va pune amprenta pe străzile comunei, dezăpezirea acestora v-a fi posibilă cu ajutorul frezei de zăpadă pe care am reusit să o achiziționăm, astfel, toate stărzile și ulițele nu vor rămȃne blocate ȋn timpul sezonului rece.
Este important de știut și de conștientizat că toate proiectele din comună au reprezentat investiții de amploare și că implementarea lor nu ar fi fost posibilă fără un efort financiar important din bugetul local. Administrația locală a reușit să implementeze aceste proiecte prin accesarea de fonduri de la Guvern, Consiliul Județean Vaslui și Uniunea Europeană. Eforturi intense am depus și pentru construirea unei baze sportive, deoarece susțin sportul ȋn baschet, fotbal, tenis de cȃmp și doresc, ca pe viitor să avem performanță ȋn acest domeniu.
G. P.  Dacă aveți vreun regret referitor la acești patru ani, o inițiativă care v-ar fiplăcut să o duceți la bun sfârșit și nu ați reușit.
Arteni Sebastian
Ȋn momentul de față un regret referitor la acești patru ani este acela că nu amreușit să aduc ȋn localitate toate utilitățile, cum ar fi gaze, rețeaua de apă potabilă și rețelele de canalizare.
G. P.  Care sunt principalele proiecte de investiții aflate încă în derulare?
Arteni Sebastian
Proiectele de investiții aflate ȋncă ȋn derulare suntː
 Modernizare infrastructură rutieră
 Reabilitare Pod Lefter, Crețu și Manea
 Rest de executat Grădiniță cu 3 Săli de clasă
 Reabilitare și modernizare Școala Nicolae M. Spătaru
 Construirea unui Dispensar Uman
 Lucrări de reparații la gardul Şcolii Nicolae M. Spătaru
 Lucrări de reparații clopotnița Bisericii ˝Adormirea Maicii Domnului˝
Pentru o bună dezvoltare, comuna are nevoie de o gȃndire pe termen mediu și lung, de decizii curajoase la nivel de investiții ȋn infrastructură si obiective de interes public
G. P. Ce vă propuneți să realizați în următorii patru ani?
Arteni Sebastian
Pentru următorii 4 ani doresc ca proiectele aflate ȋn derulare să poată fi finalizate, precum și aducțiunea de gaze, apă și canalizare, dar și asfaltarea tuturor străzilor din localitate.
Deși este o perioadǎ dificilă avem ȋn plan construirea unui muzeu al satului. Consider că viața culturală a comunei este importantă, și de aceea ȋncercăm prin activitățile cultural-artistice oferite ȋn cadrul organizării Festivalului Flori de Salcȃm să ne admirăm micile talente, copiii din gradinița și școala comunei, alături de cadrele didactice care cu o dăruire enormă se implică ȋn momentele artistice. Ȋn ceea ce privește agrementul, sportul, avem ȋn vedere contruirea unui parc pentru copii, lucru foarte important pentru dezvoltarea lor sănătoasă și armonioasă, deoarece ei sunt viitorul comunei, dar și construirea unei săli de sport, ȋn care se pot desfășura activități ȋn orice sezon al anului. Nu ȋn ultimul rȃnd, ne gȃndim și la siguranța populației și dorim să construimun sediu nou pentru Poliția Localǎ Ȋn momentul de față avem ȋncepute lucrările de reparații curente la gardul școlii și dorim să le terminăm pȃnă la ȋnceputul anului școlar. Investiții ȋn măsura posibilităților financiare avem ȋn plan și ȋn domeniul cultelor și anume, reparațiile curente la clopotnița bisericii, pentru că, credința stă la baza dezvoltării unei societăți sănătoase.
G. P. Care au fost principalele surse de finanțare pe care instituția dumneavoastră le-a accesat pe parcursul mandatului.
Arteni Sebastian
O mare parte din sumele investite au provenit de la Ministerul Dezvoltării Regionale (MDRAP) și au fost direcționate către proiectele mai sus menționate cu un aport al Consiliului Local la cofinanțarea acestora, cȃt și de la Agenția Pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Administrația locală a reușit să implementeze aceste proiecte prin accesarea de fonduri de la Guvern, Consiliul Județean Vaslui și Uniunea Europeanǎ.
Obținerea de fonduri pentru implementarea tuturor acestor obiective areprezentat o adevăratǎ provocare ȋntrucȃt au existat dificultăți cu privire la rambursarea sumelor venite de la Autoritățile Centrale.
G. P. Dacă sunt niște aspecte pe care ați mai vrea să le adăugați față de răspunsurile la întrebările de mai sus, vă rugăm să le menționați.
Arteni Sebastian
Cetățenii comunei sunt singurii care pot analiza suficient de bine, ceea ce s-afăcut ȋn interesul lor iar ei au ultimul cuvȃnt ȋn ceea ce privește mandatul următor. Eu am ȋncercat să demonstrez prin fapte, pentru că acestea rămȃn ȋn urmanoastră, nu prin vorbe, că am oferit totul pentru a avea o comună dezvoltată din toate punctele de vedere. Ȋmi doresc foarte mult să duc la bun sfȃrșit ȋn următorul mandat toate lucrările ȋncepute dar și cele care le am ȋn plan, cu cunoștința lucrului făcut cu dăruire și responsabilitate. Accept că am făcut și greseli, dar, numai cine numuncește nu greșește, și, pot asigura cetățenii cǎ nu am făcut nimic care să afecteze interesul public, siguranța precum și viitorul acestei comune.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...