PRIMĂRIA DOBA

Doba

Tip: Comuna

Adresa: Principală, nr. 74 (Cod postal:447125), Doba, Jud. Satu Mare, Romania

Cuvantul Primarului

Cuvantul Primarului:

Prezentarea localitatii

Persoane din institutie:

Primar: ing. Ghetina Mihai 
Viceprimar: ing. Bartha József 
Secretar: jr. Berinţan Irina 
Contabil: ec. Kovács Livia Marinela 

Suprafata: 6881 ha

Intravilan: 785 ha

Extravilan: 6095 ha

Populatie: 2685

Gospodarii: 1060

Nr. locuinte: 1090

Nr. gradinite: 2

Nr. scoli: 2

Numele localitatilor aflate in administratie:

Doba, Boghiş, Paulian, Dacia, Traian

Asezarea geografica:

Prezentare generala
Comuna Doba, este  plasata in Transilvania, in vestul judetului Satu Mare, avand vecini R.Ungaria la NV, comuna Moftin la SV, comuna Terebesti la S, Satmarel la E si comuna Vetis la NE. Orasele intre care localitatea este intercalata sunt Satu Mare (15 km) si Carei.
Pe fondul climatului temperat continental moderat, comuna Doba se afla sub influenta maselor de aer vestice (oceanice), umede si cu variatii termice moderate ale temperaturii aerului intre vara si iarna.
Este formata din satele Doba, Boghis, Dacia, Paulian si Traian.
Localitatea de resedinta – Doba – se afla la 47°45' lat. N si 22°42' long. E
Artera hidrografica principala ce strabate partea de sud a teritoriului comunal de la est la vest, apoi spre nord-vest, este paraul Homorod.    Teritoriul comunei face parte din unitatea de relief a Campiei Somesului.
Comuna Doba dispune de o retea de cai de comunicatie diversificata formata din DN, drumuri judetene, drumuri comunale, strazi.
Comuna noastra este strabatuta de DN 19, drum ce trece prin satele Doba, Paulian, facand legatura intre orasele Satu Mare – Carei.
Toate drumurile judetene si comunale  sunt modernizate.
Reteaua de strazi din satele componente au o lungime de aproximativ 21.8 km, pe sate se prezinta astfel: satul Doba – 6.6 km; Boghis – 6 km, Traian – 2.4 km; Paulian – 5.2 km, Dacia –1.6 km, in satul Doba fiind modernizate in anul 2017, in restul satelor drumurile sunt pietruite.
Vegetatia naturala se incadreaza zonal, unitatii de silvostepa, asociatiile naturale fiind inlocuite in cea mai mare parte de culturi agricole, alaturi de care apare azonal, vegetatia hidrofila. Padurile sunt reprezentate doar de doua suprafete forestiere – Padurea Cherties – situata la NE de localitatea Doba (constituita predominant din stejar) si alta, cu aceeasi constitutie, la SE de aceeasi localitate.    Predomina solurile podzolice argiloiluviale, pseudogleice si pseudogleizate, luvosoluri si stagnosoluri albice (luvosoluri albic stagnice), pe alocuri soluri hidromorfe si nisipoase, acestea din urma sarace in humus. Pe locul vechilor albii parasite, cu nivelul apelor freatice de suprafata s-au format hidromorfe (hidrosoluri) si de lacovisti (gleisoluri), ca si soluri saraturate (halomorfe). Utilizarea terenurilor este destinata aproape exclusiv culturilor agricole si fanetelor. Terenurile viticole si pomicole sunt raspandite punctual in apropierea localitatilor.

Activitati specifice zonei:

Agricultură
Creşterea animalelor

Activitati economice principale:

Comerţ și servicii
Societate comercială - construcții de solarii, confecții structuri metalice
Complex de sere pentru flori

Obiective turistice:

Bisericile din comună
Peisaj frumos
Pescăria din localitatea Boghiş

Evenimente locale:

Hramul bisericilor ortodoxe - 8 noiembrie
Ziua comunei Doba - ultima duminica din luna august

Facilitati oferite investitorilor:

Comuna Doba se află situată la 15 km de Satu Mare pe DN 19 dispune de întinse suprafeţe de teren,  oferind un potenţial de afaceri propice în diferite domenii de activitate Impozite şi taxe reduse.  Terenuri agricole ieftine, forță de muncă calificată.
Direcţii de dezvoltare economică şi socială în perspectiva apropierii standardelor de muncă şi viaţă ale populaţiei de cele ale Uniunii Europene.
Crearea la nivelul comunei a unor întreprinderi mici şi mijlocii, care să asigure prelucrarea resurselor locale în primul rând cum ar fi: - prelucrarea laptelui - prelucrarea cărnii - moară şi brutărie - fiind o zonă favorabilă cultivării de orzoaică, ar fi posibil construirea unei mici fabrici de bere.

Proiecte de investitii:

Modernizarea străzilor din comuna Doba
Modernizarea Caminelor Culturale
Înfiintarea Retelelor de distribuire a gazelor naturale
Canalizare

Galerie foto

Locatia noastra

Afaceri Locale

Ghidul Primariilor

copyrights © 2018 Millenium Management Sistem. Realizare: Gloobus Software Development.    All rights reserved.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.