PRIMĂRIA CUGIR

Cugir

Tip: Oras

Adresa: I.L. Caragiale, nr. 1 (Cod postal:515600), Cugir, Jud. Alba, Romania

Cuvantul Primarului

Cuvantul Primarului:

Prezentarea localitatii

Persoane din institutie:

Primar: ing. Teban Adrian Ovidiu
Viceprimar: ing. Furdui Călin Răzvan
Secretar: Băluţiu Otilia
Contabil: dir. ec. Hlușcu Aurelia

Populatie: 25950

Numele localitatilor aflate in administratie:

Bocșitura, Bucuru, Călene, Fete, Goașele, Mugești, Vinerea

Asezarea geografica:

Teritoriul oraşului Cugir ocupă partea de sud-vest a judeţului Alba, oraşul propriuzis fiind aşezat în partea nordică a acestui teritoriu.
Din punct de vedere geografico-matematic, localitatea se află la intersecţia paralelei de 45' 49' latitudine nordică cu meridianul de 23' 34' longitudine estică, situându-se la 15 km sud de Valea Mureşului, la 25 km est de Orăştie şi 35 km sud-vest de Sebeş.
Oraşul Cugir este situat în zona de contact a culoarului depresionar al Orăştiei cu Munţii Şureanu, într-un cadru natural deosebit de pitoresc, la o altitudine de 300m faţă de nivelul mării.
Şoseaua naţională şi calea ferată Bucureşti-Arad se ramifică în dreptul comunei Şibot spre sud trecând prin localitatea Vinerea de unde ambele se îndreaptă paralel cu râul Cugir, spre oraşul Cugir.
​Oraşele capitală de judeţ apropiate Cugirului sunt:
- Municipiul Alba-Iulia - 45 km sud-vest, 
- ​Municipiul Sibiu - 97 km,
- Municipiul Deva - 45 km,
​- Municipiul Cluj-Napoca - 149 km.

Activitati economice principale:

Profilul economic al orașului este preponderent industrial. Factorul decisiv în dezvoltarea economică a Cugirului a fost din cele mai vechi timpuri activitatea de prelucrare a metalelor. În anul 1799 se creeaza prima unitate industrială importantă în zonă. În anul 1906 se construiește calea ferata Şibot- Cugir, iar în anul 1911 se realizeaza barajul și aducţiunea de apă de pe Râul Mic, prin care se realiză și energia electrică pentru industrie. 
În prezent la S.C. U.M. Cugir S.A. se realizează mașini-unelte, produse electro-casnice, produse ale industriei de apărare, fuse textile, scule și desigur repere pentru automobilul "Mercedes - A Klasse". Produsele uzinei au fost bine apreciate pe piața internă și pe cea externă. 
Trebuie remarcată deasemenea, forța de muncă existentă cu o înaltă calificare în domeniul tehnic, care datorită procesului de tranziție al uzinei este insuficient exploatată în prezent.

Locatia noastra

Ghidul Primariilor

copyrights © 2018 Millenium Management. Realizare: Gloobus Software Development.    All rights reserved.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.