PRIMĂRIA BRUSTURI

Brusturi

Tip: Comuna

Adresa: Principală, nr. 200 (Cod postal:417090), Brusturi, Jud. Bihor, Romania

Prezentarea localitatii

Persoane din institutie:

Primar: Barlau Livia-Daniela
Viceprimar: Ciuciu Grațian Ioan
Secretar: Inacau Elena Monica
Contabil: Miclăuș Florin Vasile

Asezarea geografica:

Comuna Brusturi este asezata la NE de municipiul Oradea, la 35 km, si la 12 km de soseaua E 60 Oradea-Cluj. Tot in directia NE de la soseaua E 60 se ramifica, din satul Uileacu de Cris, drumul judetean 767 care trece prin comuna Brusturi  spre Derna, Voivozi si mai departe spre Marghita.
Comuna Brusturi este asezata in Depresiunea Vaii Ghepesului, la poalele muntilor Plopisului, avand in partea de NE  dealurile Plopisului, la N comuna  Derna, la NV comuna Spinus, la V comuna Sirbi si la S comuna Tileagd.
Depresiunea Vaii Ghepesului incepe la poalele dealurilor Plopisului si brazdeaza comuna Brusturi pe o lungime de 10 km avind o latime de 0.5 km in zona montana satul Cuiesd si 2 km in aval de vecinatate cu comuna Spinus.

Activitati specifice zonei:

Agricultura
​Cresterea animalelor

Activitati economice principale:

Comert
Agricultura

Evenimente locale:

Anual, se organizeaza Zilele comunei, sarbatoare ce are loc in ultima saptamana a lunii august, vinerea, sambata si duminica

Facilitati oferite investitorilor:

Ca oportunitati de afaceri in comuna mentionam urmatoarele:
Satul Picleu: zona Farcasa strabatuta de paraul Valea Farcasa, cu multe izvoare cu apa, avand o lunca de circa 4 km, inconjurata de mari paduri seculare. Aerul curat, cu un pitoresc cum rar se intalneste, intr-o liniste deplina, zona valea Farcasii este o oportunitate deosebita pentru agroturism Varasau, un sat mic cu aceleasi caracteristici, exista o cabana a Ocolului Silvic Marghita.
Satul Loranta la o altitudine de circa 400 de metri cu multe culmi si vai, zona arata ca o depresiune care poate fi incadrata intr-un tablou ca un original plai mioritic.
Din punct de vedere al zonelor pentru turism satesc putem aprecia zona Valea Fanetelor de la Picleu, zona Farcasa, unde se pot construi case de vacanta pentru agrement si odihna, prin valorificarea peisajului natural cumulat cu un traseu potential de circulatie turistica de tranzit, putand avea in vederea exploatarii din Tatarus. In toate aceste zone se pot construi adevarate sate de vacanta, de agrement si turism si totul fara prea multe investitii.
​Exista o vasta posibilitate pentru partii de schi. Se pot forma multe itinerare si trasee pe dealurile din jur si prin padurile invecinate

Proiecte de investitii:

Lucrari de reabilitare drumuri satesti
Lucrari de reabilitare Camin cultural Brusturi
Lucrari de reabilitare Camin cultural Picleu
Extindere Piata Agroalimentara Brusturi
Dotare Camin cultural Paulesti
Lucrari de curatat si taiat spini pe pasunile comunale
Achizitionare de pompe pentru fantanile din pasunea comunala
Achizitionare jgheaburi pentru fantanile din pasunea comunala
​Forare fantani in pasunea comunala

Galerie foto

Locatia noastra

Ghidul Primariilor

copyrights © 2018 Millenium Management. Realizare: Gloobus Software Development.    All rights reserved.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.