PRIMĂRIA SLIMNIC

Slimnic

Tip: Comuna

Adresa: Principală, nr. 6 (Cod postal:557240), Slimnic, Jud. Sibiu, Romania

  • 0269-856101, 856333
  • 0269-856319

Prezentarea localitatii

Persoane din institutie:

Primar: Şurean Ioan
Viceprimar: Nan Aron Adrian 
Secretar: Manuil Rodica
Contabil: Hadăr Mariana Elisabeta

Suprafata: 10734 ha

Intravilan: 423 ha

Extravilan: 10311 ha

Populatie: 3604

Gospodarii: 1400

Nr. locuinte: 1800

Nr. gradinite: 3

Nr. scoli: 3

Numele localitatilor aflate in administratie:

Slimnic, Ruşi, Veseud

Asezarea geografica:

Comuna Slimnic este amplasată în apropierea Municipiului Sibiu (17 km), pe drumul de legătură între Sibiu-Mediaş
Poziţionată în sud- vestul Podişului Transilvaniei, pe teritoriul Râului Şarba un afluent al Râului Slimnic şi al acestuia, chiar pe DN 14 Sibiu-Mediaş. Comuna Slimnic este atestată documentar încă de la 1282 ca parte componentă a Provinciei Sibiului, dar în hotarele sale s-au găsit urme de locuire din vremuri preistorice. Astfel se demonstrează că pământul slimnicean a fost atât de primitor încât oamenii l-au ales încă din epoca neolitică, fără întrerupere până în zilele noastre. Prin stabilirea coloniştilor saşi pe teritoriul Slimnicului în a doua jumătate a secolului al XII-lea, Slimnic devine una dintre cele mai importante componente al scaunului Sibiului, menită să apere drumul între Mediaş şi Sibiu.

Activitati specifice zonei:

Principala ocupaţie a populaţiei este agricultura şi creşterea animalelor, iar meseria fierăritului a jucat de-a lungul timpului un rol important, fapt pentru care în stema comunei este prezentă şi o potcoavă trecută prin inele.

Activitati economice principale:

Activităţi comerciale
Brutării
Prelucrarea lemnului

Obiective turistice:

Cetatea Slimnicului - ridicată pe vremea saşilor, care dăinuie şi astăzi, fiind obiectivul turistic de referinţă al zonei- atestată documntar la 1282 - Monument Istoric Biserica Evanghelică ( secolul XV) este un alt obiectiv turistic de referinţă al comunei, din care se mai păstrează şi astăzi o serie de detalii gotice, cum ar fi ferestrele şi cele trei portaluri din nord, vest şi sud. Oferta turistică a Silmnicului este întregită şi de frumuseţile naturale reprezentate în special de rezervaţia naturală de deasupra Văii Şarba cunoscută drept Dealul Zakel care prin "insula" de stepă înconjurată de ecosisteme mezofile constituie o raritate în România. Aici au fost identificate peste 260 de specii de plante vasculare şi 400 de specii de insecte.

Evenimente locale:

Zilele Comunei Slimnic 27-28 iulie 2019 

Proiecte de investitii:

În anul 2009 a fost finalizată lucrarea "Canalizare şi staţie de epurare în localitatea Slimnic", lucrare finalizată prin fonduri SAPARD şi din bugetul local
La începutul anului 2010 au început lucrările la investiţia "Canalizare şi staţie de epurare în localitatea Ruşi, comuna Slimnic", lucrare finalizată prin OG 7/2005.

Afaceri Locale

Ghidul Primariilor

Comanda GRATUIT editia tiparita Ghidul Primariilor

copyrights © 2018 Millenium Management Sistem. Realizare: Gloobus Software Development.    All rights reserved.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.